natuurlijke tuin, Van Mierlo Tuinen, Natuur, eenheid, afwisseling

  • Van Mierlo Tuinen
  • Spoorlaan 3
  • 5751 JM Deurne

Natuurlijke tuin | Van Mierlo Tuinen 

Toen de langgekoesterde droom van de eigenaren van deze prachtige hoeve uitkwam, was hun plaatje bijna compleet. De hoeve onderging een spectaculaire verbouwing met als resultaat een stoere, moderne langgevelboerderij met grote raampartijen. Om hun droom volledig te vervullen heeft Van Mierlo Tuinen een prachtige natuurlijke tuin aangelegd. 

Gift aan de natuur

De hoeve is gelegen in het Peelgebied, een prachtig groen en natuurrijk gebied. In het ontwerp van de natuurlijke tuin besloot Van Mierlo Tuinen een deel van het terrein van 5000 m2 terug te geven aan de Peel. Dit is gedaan door middel van het terugbrengen van originele planten en wateren. Zo is er een leemvijver aangelegd, kregen de Berk en de Eik een plekje en werd er ruimte gemaakt voor Pijpestrootjes, die verderop uit de Peel waren gerooid. Ook werd er ruimte gemaakt voor prachtige bloemenmengsels wat de landelijkheid van het buitengebied extra benadrukt. 

Eenheid en afwisseling

Het ontwerp van de natuurlijke tuin bevat zowel strakke als organische vormen en is zowel open als intiem. Deze afwisseling maakt de tuin speels en zorgt ervoor dat het veel weg heeft van een echt natuurlijk gebied. De tuin is namelijk niet in gelijke vlakken verdeeld. 

natuurlijke tuin, Van Mierlo Tuinen, Natuur, eenheid, afwisseling

Specialist in natuurtuinen

Van Mierlo Tuinen is specialist in natuurtuinen. Het bedrijf is creatief, ambachtelijk en prijswinnend. Van Mierlo tuinen ziet de tuin als een plek waar je moet kunnen genieten van luxe, comfort en een natuurrijke omgeving. En de natuur is natuurlijk een tikkeltje eigenwijs, dus Van Mierlo Tuinen houdt die eigenschap in stand! 

Tekst: Charlotte Adriaansen 
Fotografie: Van Mierlo Tuinen

___

Van Mierlo Tuinen

___

Meer projecten van Van Mierlo Tuinen bekijken?

 

 


Web editor: Media team     |

Datum: 04 | jun | 2020


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media