tuinverlichting, in-lite, disc concept

  • in-lite design
  • Stephensonweg 18
  • 4207 HB Gorinchem

Natuurlijke tuinverlichting | in-lite

In deze prachtige tuin komen de natuur en het architectonische design perfect samen. Het tuinontwerp is gerealiseerd door Heart for Gardens en wordt gecomplementeerd met een aanvullend lichtplan van in-lite. Voor de tuinverlichting is gebruik gemaakt van het nieuwe DISC Concept van in-lite.

tuinverlichting, in-lite, disc concept

Elementen uit de natuur

Tijdens het ontwerpproces van de armaturen voor het DISC Concept stonden natuurlijke vormen en lichtuittrede centraal. Dankzij de zachte rondingen zijn duidelijke elementen uit de natuur verwerkt. Zo is bij de staande lamp een duidelijke link naar een paddenstoel te leggen, maar zie je ook in de lichtbron van de armaturen een glooiing die vaak terugkomt in de natuur. Het concept is elegant, heeft een zachte uitstraling, maar is tegelijkertijd ook strak en eigentijds. Bij het gezellige zithoekje kun je tot in de late uurtjes borrelen dankzij de DISC PENDANT hanglampen en de witte strakke muur is aangekleed door de ronde wandlampen. De prachtige bebloemde border is uitgelicht met de hoge en lage staande lampen. De DISC armaturen kenmerken zich door een extreem hoge licht kwaliteit. Hierdoor ziet de tuin er ook ‘s avonds prachtig kleurrijk uit.

tuinverlichting, in-lite, disc concept

Dimmen

Maximaal gebruiksgemak is het uitgangspunt in alle armaturen die in-lite ontwerpt. In het nieuwste DISC concept komt dit terug in de manier waarop de 230V hanglampen te dimmen zijn. Hiervoor hoef je geen dimmer te installeren, maar dim je de lampen simpelweg met één handbeweging. HUMAN DIMMING noemen we dit. Het is een techniek die in exclusieve binnenverlichting vaker wordt toegepast en nu dus ook beschikbaar is voor tuinverlichting. Zo bestuur je de verlichting eenvoudig vanuit je loungeset of aan de eettafel. Benieuwd naar de mogelijkheden van het in-lite DISC Concept voor jouw tuinverlichting? Neem dan contact op voor een passend lichtplan!

Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: in-lite

___

___

Meer projecten bekijken van in-lite design?