alphenberg, wandbekleding, behang

  • Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Showroom
  • Grotestraat 180
  • 5141 HD Waalwijk
  •  

Natuurlijke wandbekleding | Alphenberg

Deze villa met bijzondere architectuur is geïnspireerd op oude Italiaanse landhuizen en heeft drie gezichten. Aan de voorzijde heb je de zware gevel die een gesloten indruk geeft. Binnen in de woning staat licht en openheid centraal. Vanaf de achterkant, het derde gezicht, staat alles in contact met de tuin. De twee bewoners van deze woning hebben ieders een eigen bedrijf: de één een interieurontwerpbureau dat ontwerpt en grote lijnen uitdenkt en de ander een binnenhuisadviesbureau voor het uitvoeren van ontwerpen. Deze ijzersterkte combinatie is aan de slag gegaan om een droomhuis voor hunzelf te realiseren. Overal in het huis zie je creatieve ontwerpen, waaronder natuurlijke wandbekleding van Alphenberg.

Toepassingsmogelijkheden leer

Alphenberg Leather heeft het meest exclusieve assortiment op het gebied van leren wanden, vloeren, trappen, deuren, keukens, haarden en tapijten. Sinds het ontstaan van Alphenberg, nu al ruim 10 jaar geleden, is de eigenaar Rob Koemans al voortdurend bezig met de innovatie rondom leer. In de loop van de jaren zijn er al vele projecten gerealiseerd met het bijzondere materiaal. Leer is luxe en elegant materiaal. Het heeft een stoer maar tegelijkertijd ook chic karakter. Een huid is een 100% natuurlijk materiaal en daarmee is ieder stuk leer uniek in zowel kleur als tekening. Dit zorgt voor een uitgebreid assortiment aan diverse tinten natuurlijke wandbekleding.

alphenberg, wandbekleding, behang

Ruimte vol aandacht

Aan iedere ruimte is veel aandacht besteed, dat is snel duidelijk. De living bezit een paar parels die het resultaat zijn van een creatief designduo. De leren wandbekleding bij de haard laat een prachtig voorbeeld zien van de natuurlijke kleurschakeringen waardoor niet alleen ieder vlak maar ook het geheel een verrassende dynamische uitstraling krijgt. Het is een aangename aanvulling op de andere wand in de living die tevens een creatief proces is onderstaan. Dat bijzondere patroon bestaat uit aan elkaar gelijmde blokjes hout van Nature at home.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

 

 

____

Meer projecten bekijken van Alphenberg Leather?