Natuurlijke woning met kranen van roestvrij staal 

VOLA

Tijdens de bouw van dit fantastische huis werd optimaal rekening gehouden met de natuur. IJslandse architect Palmar Kristmundsson liet zich in de eerste plaats inspireren door het buitengewone landschap. Hetgeen dat op deze plek gebouwd zou worden moest deel uit maken, en een verlengstuk, zijn van de natuur. Daardoor heeft het huis een prachtig panoramisch uitzicht en werd de nabij gelegen rivier gebruikt als geothermische bron om energie op te wekken. Ook werd ervoor gekozen te werken met natuurlijke materialen zoals roestvrij staal. 

Duurzaam materiaal 

Roestvrij staal is een van de meest duurzame en corrosiebestendige materialen op aarde en dat is dan ook de reden dat VOLA kranen van dit materiaal produceert. Deze kranen zijn wereldwijd bekend en hebben ieder een eigen even spraakmakend design. Het bedrijf creëert pure, mooie vormen van roestvrij staal met texturen die de natuur afspiegelen. De directionele handborstel techniek, die het bedrijf gebruikt, is meer dan alleen afwerking, het is een integraal onderdeel van het ontwerp. Aan de hand van deze techniek wordt het vakmanschap van VOLA duidelijk zodat zij de mooiste kranen met roestvrij staal kunnen produceren.  

Kracht van de natuur 

De natuur is altijd groter dan jezelf. Het is dan ook belangrijk dat we ons bewust zijn van de kracht en omvang van de natuur. Toch is het zo dat de natuur niet zo groot is dat de hulpbronnen oneindig zijn. Daarom wordt het tijd dat we daar onze verantwoordelijkheid in nemen. We moeten dan ook de materialen, waarmee we werken, respecteren om zo hun levensduur te maximaliseren. VOLA is een bedrijf dat hier zijn verantwoordelijkheid weldegelijk in pakt. Alles wat zij doen is gebaseerd op dit ethos en ondanks dat dit niet altijd de makkelijkste manier is, is dit wel de beste. Dit betekent dat de VOLA producten, van bijvoorbeeld roestvrij staal, generaties lang meegaan en minimaal risico op vervanging hebben, waardoor verspilling voorkomen kan worden en een duurzame manier van leven bevorderd wordt.  

Roestvrij staal, natuurlijk wonen, VOLA

Editor: Media team

Datum: 30-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: VOLA