natuurlijke zwemvijver, hendrik hoveniers, the art of living

Natuurlijke zwemvijver | Hendriks Hoveniers

Hendriks Hoveniers heeft opgemerkt dat de laatste tijd zwemmen in een eigen tuin erg gewild is. Bewoners willen graag ontspannen in hun eigen zwembad en genieten van kinderen of kleinkinderen die heerlijk aan het spelen zijn. In het verleden werd er vaak gekozen voor een traditioneel zwembad. Tegenwoordig verandert die keuze steeds meer in een natuurlijk zwembad, een zwemvijver. Het water van deze vijver is natuurlijk, waardoor er geen chloor en chemicaliën inzitten. Een zwemvijver is daarnaast ook de blikvanger van een tuin, hierdoor kan er het hele jaar door genoten worden.

natuurlijke zwemvijver, hendrik hoveniers, the art of living

Steeds vaker een zwemvijver in de tuin

Om extra luxe te creëren worden er steeds vaker wellness-elementen, zoals een buitensauna of jacuzzi, toegevoegd aan een tuin. Naast deze gebruikelijke wellness met water wordt een tuin steeds vaker voorzien van een zwemvijver. Deze is echt in opkomst en dient meer en meer als vervanger van een bestaand zwembad.

natuurlijke zwemvijver, hendrik hoveniers, the art of living

Voordelen van een natuurlijke zwemvijver

De zwemvijver heeft een heel aantal voordelen, daarom is het ook niet gek dat tuinen steeds vaker hiermee zijn uitgerust. Het eerste, belangrijke voordeel is dat het water op natuurlijk wijze wordt gefilterd door planten. Er hoeft dus helemaal geen chloor en chemicaliën bij gebruikt te worden. Hierdoor is het mogelijk om in glashelder water te zwemmen. Nog een voordeel is dat de zwemvijver op verschillende manieren gerealiseerd kan worden. Of je nou van strakke vormen of een organische overloop houdt, de zwemvijver kan in elke gewenste vorm gemaakt worden. Daarnaast is er ook keuze tussen meerdere materialen. Hierdoor kan er onder andere voor gezorgd worden dat de zwemvijver vloeiend met de tuin is verbonden. Het derde voordeel is dat een zwemvijver natuurlijker oogt dan een zwembad in de tuin. Een zwembad is veel meer aanwezig en een zwemvijver valt meer weg. Hierdoor is het zicht ook prachtig op de dagen dat er niet gezwommen wordt en kan er van genoten worden vanaf het terras of vanuit de woning. Als laatste warmt het water ook nog heel snel op, daardoor kan er vanaf het begin in het voorjaar tot laat in de herfst gezwommen worden. Kortom: een zwemvijver heeft heel veel voordelen!

___

Tekst: Hendriks Hoveniers
Fotografie: Hendriks Hoveniers

natuurlijke zwemvijver, hendrik hoveniers, the art of living

Meer projecten bekijken van Hendriks Hoveniers?

 


natuurlijke zwemvijver, hendrik hoveniers, the art of living

Hendriks Hoveniers


Creatief, functioneel en duurzaam. Maar altijd anders.

__

Meer informatie over Hendriks Hoveniers?