Natuursteen als metselwerk of steenstrips voor unieke afwerking 

Bouwen met Natuursteen

Bij natuursteen metselwerk wordt vaak gedacht aan een gevel of een accent aan de buitenmuur. Echter, ook binnen het interieur levert natuursteen metselwerk prachtige plaatjes op! Soms is metselwerk niet mogelijk vanwege de muurdikte of het gewicht van de steen, dan zijn natuursteen strips wellicht een mooie oplossing. Bijna alle natuursteen sorteringen van Bouwen met Natuursteen zijn leverbaar in strips en zo is er altijd een product dat toegepast kan worden binnen uw interieur. Het natuurlijke materiaal heeft unieke vormen en kleuren, waardoor je iets ruws en unieks kan laten contrasteren met bijvoorbeeld een strak gestucte, witte muur. Op deze manier kunnen twee werelden perfect samenkomen.

Van buiten naar binnen 

Om alle mogelijkheden van natuursteen goed te kunnen showen, bespreken we hier een paar mooie voorbeeldprojecten. In het nieuwbouwplan ‘de Groene Grens’ in Veenendaal staat deze mooie villa vol prachtige materialen. Hout, stucwerk, een strakke dakpan en natuursteen metselwerk vormen de basis voor een bijzonder mooi plaatje. Dat de natuursteen als massief gemetselde steen ook terugkeert in het interieur zorgt voor een unieke beleving. 

Natuursteen als wandbekleding  

In deze villa in Zuid-Holland is een perfecte ontspanningsruimte gecreëerd. De ruimte bestaat uit een film- en wijnzone, waarbij alles compleet geautomatiseerd is. Een thuisbioscoop waarbij de natuursteen perfect past binnen het luxueuze materiaalgebruik. De steenstrips in de sortering Pilsen komen dankzij het lichtgebruik compleet tot zijn recht. 

Metselwerk, natuursteen, The Art of Living
Metselwerk, natuursteen, The Art of Living

Natuursteen in wellness 
In dit project werd zowel in het exterieur als in het interieur gekozen voor natuursteen. Op de parkeerplaats kan je haast niet om de natuurstenen gevel heen met metselwerk. Je ziet zo direct waar de wellness zich precies bevindt en de gevel nodigt uit om naar binnen te gaan. Daarnaast vormt de natuurstenen gevel een mooi contrast met de witte muur, zodat het gebouw toch wat meer warmte uitstraalt. Eenmaal binnen zal je de natuursteen sortering die je buiten al hebt gezien direct herkennen. De openhaard, de wand naast het binnenzwembad en andere diverse binnenwanden zijn hier opnieuw mee bekleed. Dat laat een doordacht totaalplaatje zien. 

Editor: Media team

Datum: 06-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living