Natuursteen in de badkamer: van marmer tot graniet 

Tuytelaers Natuursteen

Natuursteen zien we steeds vaker terug in het exterieur van woningen, maar ook in het interieur wordt natuursteen steeds populairder. Prachtige natuurstenen keukenbladen, een natuurstenen gevel of natuursteen tegels, het komt in vrijwel iedere inrichting terug. Ook in de badkamer kiest men steeds vaker voor natuursteen toepassingen. Dit is dan ook een ruimte die zich uitermate leent voor erg veel verschillende steensoorten, zoals; marmer, graniet en hardsteen. Deze soorten doen niet alleen veel voor het uiterlijk van de badkamer, maar het is ook nog bijzonder functioneel.  

Marmer, Badkamer, wasbak, bad, The Art Of Living

Esthetiek  

Zoals al eerder werd benoemd is natuursteen erg geschikt om toe te passen in een badkamer. Je kunt met natuursteen alle kanten op. Er zijn namelijk zo ongelofelijk veel tinten, variaties en toepassingen mogelijk. Toch is er maar één natuursteen soort het meest geliefd, en dat is marmer. Marmer straalt luxe, stijl en klasse uit en past bij vrijwel iedere interieurstijl. Vooral lichte tinten als wit en beige doen het goed en zorgen ervoor dat een badkamer klasse uitstraalt. Er zijn dan ook vrijwel geen accessoires nodig om de badkamer spannend te maken, het marmer doet zijn werk.  

Functionaliteit  

Natuursteen toepassingen zijn niet alleen mooi en zorgen niet alleen voor een fijne ambiance. Maar natuursteen heeft ook een groot aantal voordelen. Allereerst is natuursteen duurzaam. De steensoorten worden uit de natuur gewonnen en hoeven daarna enkel op maat gemaakt te worden. Er worden dus vaak geen chemische processen toegepast. Daarnaast gaat natuursteen lang mee en is het recyclebaar. Maar natuurstenen tegels zijn ook erg goede warmtegeleiders. Combineer bijvoorbeeld vloerverwarming met natuursteen voor optimaal resultaat. Tevens zijn de tegels goed schoon te maken en zijn ze vocht bestendig. Kortom, natuursteen is hét perfecte materiaal om toe te passen in de badkamer.  

Marmer, Badkamer, wasbak, bad, The Art Of Living

Over Tuytelaers 

Een bedrijf dat natuursteen levert is Tuytelaers. Zij hebben aan erg veel projecten meegewerkt en weten daarom precies wat werkt op het gebied van badkamers. Het bedrijf geeft je dan ook graag een passend advies en helpt je met het uitzoeken van het beste materiaal. Allemaal om iedere droombadkamer te verwezenlijken.  

Editor: Media team

Datum: 04-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living