Natuursteen toepassen in een donkere keuken 

Tuytelaers Natuursteen

Toepassingen met natuursteen zorgen vaak voor wat meer spanning in het interieur. Natuursteen geeft ruimtes vaak een wat luxere of meer robuuste uitstraling. Als je dit combineert met donkere kleuren en rijke materialen dan creëer je al gauw een ruimte met klasse. Daarom wordt een zwarte keuken al vlug interessant als er natuursteen aan toegevoegd wordt. Een marmeren keukenblad of natuursteen afwerkingen, het geeft je keuken een heuse upgrade. Tuytelaers levert de mooiste natuursteentoepassingen, die perfect passen bij jouw donkere keuken.  

Zwarte keuken, interieur, steen, The Art Of Living

Aanrechtblad 

Natuurstenen aanrechtbladen zijn al enige tijd erg gewild. Door natuursteen te gebruiken krijgt een zwarte keuken al snel een klassieke uitstraling, daarnaast werkt het materiaal prettig en is het product duurzaam waardoor het erg lang mee zal gaan. Eén van de meest voor de hand liggende natuursteen soorten, die vaak gebruikt wordt als aanrechtblad, is marmer. Marmer is in erg veel verschillende kleurtinten te verkrijgen en zorgt er met zijn aders voor dat een keuken onmiddellijk chic oogt. Kies bijvoorbeeld voor een zwart marmeren keukenblad met gouden of witte aders. Of laat je verleiden door een grijze variant.  

Afwerkingen  

De afwerking van natuursteen, in een donkere of zwarte keuken, is minstens net zo belangrijk als de keuken zelf. Hierdoor kun je de keuken zachter laten ogen of juist wat ruwer. Daarnaast zorgt de juiste afwerking ervoor dat kleuren beter tot zijn recht komen of dat er een mooi patroon ontstaat. Op deze manier komt het natuursteen beter tot zijn recht en kun je een donkere keuken net wat authentieker maken. Een gepolijste afwerking zorgt bijvoorbeeld voor een weerkaatsend oppervlakte met een hoge glans.  

Zwarte keuken, interieur, steen, The Art Of Living

Tuytelaers leveraar van natuursteen 

Ben je benieuwd wat goede natuursteen toepassingen zouden zijn voor in jouw donkere keuken, dan ben je bij Tuytelaers aan het juiste adres. Zij adviseren jou graag op het gebied van natuursteen en de mogelijkheden die je hebt. Doordat zij aan talloze projecten mee hebben gewerkt weten ze wat kan en wat zal passen bij jouw zwarte keuken.  

Editor: Media team

Datum: 11-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living