Natuursteen toepassingen in moderne villa’s  

NG Bouwen met Natuursteen

Natuursteen is een prachtig product dat ieder gebouw meteen een stuk interessanter maakt. Het product is erg veelzijdig en kan op talloze verschillende manieren toegepast worden. Daarom wordt natuursteen ook steeds vaker gebruikt om de gevels van villa’s te bekleden. Het maakt niet uit in welke stijl de woning wordt gebouwd er is altijd wel een passende natuursteen sortering die volledig aansluit bij de wensen van de bouwheren. Dus als je een moderne villa aan het bouwen bent kunnen natuursteen toepassingen een fantastische toevoeging zijn. Om je te inspireren hebben we vijf moderne villa’s met natuursteen voor je op een rij gezet. NG Bouwen met Natuursteen was verantwoordelijk voor alle schitterende eindresultaten.  

Binnen- en buitengevel 

Het eerste project is meteen een erg interessante want hier werd niet alleen de buitengevel bekleed met een natuursteen sortering, maar ook de binnen gevel. Gebaseerd op de uiterlijke kenmerken van turf werd gekozen voor de Brno sortering van NG Bouwen met Natuursteen. De specifieke afmeting, kleur en afwerking van dit product dragen bij aan het fenomenale eindresultaat. Het geeft de moderne villa een bijzonder eigen karakter, zoiets zag je nog niet eerder. Ook in het interieur komt deze sortering erg goed tot zijn recht. Het natuursteen geeft de ruimte een soort van extra dimensie waardoor je oog meteen naar de gevel toe getrokken wordt. Een verbluffend eindresultaat.  

Internationale sferen 

In Dronten is deze schitterende moderne villa gesitueerd. Zodra je de oprijlaan opgereden komt vallen de moderne kenmerken je op; een strak lijnenspel, speling met dieptes en grote ramen. De villa roept mediterrane en internationale sferen op. Dit komt onder andere door de prachtige natuursteen sortering die zorgt voor een optisch spannend uiterlijk. Er werd gekozen voor de Karlovy Vary sortering. Deze steen heeft een lichtgrijze kleur met bruine nuances en komt daardoor goed tot zijn recht naast het witte stucwerk. Daarnaast kenmerkt deze sortering zich aan zijn grove structuren en luxe uitstraling waardoor de steen perfect is om de gevel van deze woning te bekleden.  

Moderne villa, Natuursteen, The Art Of Living

Fijne overloop 

De volgende moderne villa pronkt al een tijdje in het Brabantse landschap. De strakke vormentaal, warme kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor een prachtig totaalplaatje. Zowel in de tuin als in het exterieur werd natuursteen toegepast, waardoor de omgeving en het huis op een fijne manier in elkaar overlopen. Er werd voor gekozen om twee natuursteen soorten met elkaar te combineren. De Black Sea en de Budweis. De donkere antraciete sortering van de Black Sea gecombineerd met de warme kleuren van de Budweis sortering zorgt voor een interessante samenstelling. Er ontstaat een mooie mix die meteen de aandacht trekt.  

Moderne villa, Natuursteen, The Art Of Living

Sfeer en warmte 

In Ede kreeg deze strakke villa verschillende natuursteen accenten. Opnieuw werd het natuursteenmetselwerk niet alleen in de woning toegepast, maar ook in verscheidene elementen buiten. Waardoor de sfeer van natuursteen ook rondom de woning aanwezig is. De natuurstenen gevel loopt bijvoorbeeld door in een plantenbak die werd voorzien van een bijpassende afdeksteen. Dankzij de diepe neggen en een unieke combinatie van donker hout, strak stucwerk en natuursteen komen alle materialen fantastisch tot zijn recht. Sfeer en warmte voeren de boventoon.  

Doordacht totaalconcept 

Tot slot tonen we je graag nog een prachtplaatje. Dit is een typische Marco van Veldhuizen villa waarbij Habé Bouwen in Stijl verantwoordelijk was voor de bouw. In het exterieur zijn prachtige combinaties tussen warme materialen herkenbaar. De natuursteen sortering Pilsen vormt rustige lijnen en blinkt uit tussen het hout, het witte stucwerk en grote glazen oppervlakken. Het natuursteen vormt een stoer accent waardoor de woning een robuuste uitstraling krijgt. De natuurstenen muur creëert mooie hoeken en een schitterende dieptewerking. Ook deze moderne villa werd een doordacht totaalconcept.  

Moderne villa, Natuursteen, The Art Of Living

Editor: Media team

Datum: 07-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living