Natuurstenen muur, the art of living, BNLA architecten

Natuurstenen muur | BNLA Architecten

The Art of Living neemt jullie mee naar de Zeeuwse kust waar deze moderne duinvilla staat met een natuurstenen muur. Met een rieten kap, strak gestucte wanden en een harmonica schuifpui is deze villa een perfect voorbeeld van een combinatie tussen modern en klassiek. Een woning waar buiten en binnen verbonden zijn. Tegen het ontwerp van dit huis zeiden de bewoners zonder twijfel JA.

Doordat de bewoners vrij snel tevreden waren met het ontwerp dat BNLA Architecten gemaakt had, gingen de balletjes snel rollen. Aannemer De Nijs- Soffers zorgde voor snelle handelingen en dat resulteerde in een uitzonderlijk snelle oplevering. De hele verbouwing heeft slechts 12 maanden in beslag genomen.

Natuurstenen muur, the art of living, BNLA architecten

Natuurstenen muur

Het buiten naar binnen aspect is sterk aanwezig in deze moderne villa. Dit is gerealiseerd door elementen toe te voegen die op een natuurlijke manier in elkaar overlopen. De horizontale natuurstenen muur strips van The Flagstone Company lopen over de gehele lengte van de woning. In de achtertuin begint deze muur en loopt door de hele woning tot aan de voordeur. Hierdoor lijkt de woning optisch langer dan hij is en verbind je de buitenwereld met het leven binnen. Op de grond zijn spotjes gevestigd waardoor de wand van onder wordt beschenen. Bijzondere schaduwen en glinsteringen in de natuurstenen muur zijn hierdoor zichtbaar. Met als resultaat dat deze wand een levendig en een driedimensionaal effect heeft. Overige accessoires is niet nodig gezien deze wand de eyecatcher in de woning is.

Natuurstenen muur, the art of living, BNLA architecten

Natuurstenen muur, the art of living, BNLA architecten

Verbintenis

Het natuurlijke wilde BNLA architecten in het hele huis verwerken met een moderne touch. Met deze achterliggende gedachten is er gekozen voor stalen deuren met glas die een scheiding maken tussen de woonkeuken en de zitkamer. Mogelijkheden zijn door de deuren ontelbaar en door de glazen doorkijk staan de ruimtes met elkaar in contact, ongeacht of de deuren open staan of gesloten zijn. Dit doorkijk concept zie je ook terug in de grote doorkijkhaard van Boley, een echte sfeermaker in deze living.

Natuurstenen muur, the art of living, BNLA architecten

Natuur kleurenpalet

Het kleuren palet wordt voor een groot deel bepaald door de grote bank van Meubilex en het tapijt waar dezelfde kleuren in terug komen. Het meubilair is uitgekozen door de eigenaren zelf. Met de herfstkleurige bank, het vloerkleed en de lage houten tafel van De Pagter komt het natuurlijke terug en sluit op deze manier naadloos aan bij de ruwe natuurstenen muur. Een plaatje!

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Studio de Nooyer

___

Benieuwd naar het gehele project?