Natuurstenen vloer, Van den Heuvel en Van Duuren, vloeren, natuursteen

  • Van den Heuvel en Van Duuren
  • Terheijdenseweg 469 (magazijn/showroom)
  • 4825 BK Breda
  • Contact
  • Tel. nr: 076-3030554

Natuurstenen vloer | Van den Heuvel & Van Duuren

In dit artikel laten we je twee voorbeelden zien hoe de prachtige natuurstenen vloer van Van den Heuvel & Van Duuren verwerkt kan worden in een woning. Voor het eerste project zijn de tegels gebruikt in verschillende ruimtes. In het tweede project zijn de tegels gebruikt om een buitenverblijf te voorzien van een karaktervolle vloer. 

Natuursteen als vloer

De bewoners van de eerste woning waren al lange tijd op zoek naar natuursteen voor hun vloer. Ze zochten naar verouderd materiaal, maar wel wat gemakkelijk is in onderhoud. Ze kozen van een natuurstenen vloer die prachtig past in hun landelijke woning. Al snel viel de keuze op de Bourgondische Dallen, Noires Bourgogne. De bewoners wilden graag een vloer die het landelijke interieur complementeert. Dit vonden ze in een keiharde kalksteen, met een prachtige gemêleerde antraciet kleur. Dit materiaal is met de hand verouderd en past perfect bij het hout en de zachte kleuren die in de woning gebruikt zijn. De gebruikte vloer geeft extra karakter aan de woning. Optisch lijken de ruimtes groter. Dit komt doordat er gekozen is voor tegels met een formaat van 90×60 cm.

Tegelvloer voor buiten

Een ander voordeel aan deze karakteristieke vloer is dat deze ook buiten kan worden gelegd. Hier wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Voor een andere klant heeft Van den Heuvel & Van Duuren het buitenverblijf voorzien van de Noires Bourgogne. Weer een goed voorbeeld, hoe mooi de kleurencombinatie is met het gebruikte hout. Door de hardheid van dit materiaal, zijn de tegels bestemd tegen alle weersinvloeden. Bang zijn om uit glijden over deze tegels is ook verleden tijd, met dank aan het ruwe oppervlak.

Eindresultaat

Vanaf het bezoek in de showroom, adviseren tot aan het leggen van de vloer heeft Van den Heuvel & Van Duuren beide projecten begeleid. Dit resulteert in twee projecten waar zowel de bewoners, als Van den Heuvel & Van Duuren, trots op kunnen zijn.

 

Natuurstenen vloer, Van den Heuvel en Van Duuren, vloeren, natuursteen

Tekst: Monique Jansen
Fotografie: Van den Heuvel & Van Duuren

___Van den Heuvel en van Duuren, natuursteen, keramiek, natuursteen zetten, natuursteen binnen, natuursteen buiten, the art of living

Meer projecten zien van Van den Heuvel & Van Duuren?