Neolith, binnenkijken bij Hilton Hotel Milaan, Natuursteen, Carrara marmer

  • Neolith
  • Natuursteen

Neolith in the City | Calacatta Gold voor Hilton Hotel Milaan

 Er is gekozen voor een chique interieur waardoor de gasten zich in een chique Milaanse villa wanen.

Milaan is zonder enige twijfel de designhoofdstad van Italië: cool, elegant, eigentijds maar ook ultiem klassiek. Het is dan ook geen verrassing dat de inrichting van het Hilton Milaan, in het hart van het Centro Direzionale, typische Milanese esthetiek uitstraalt. De interieurdesigners, The Hickson Design Partnership, kozen voor Neolith Calacatta Gold – het paste het beste bij de designwensen van de klant en ze konden er een look mee creëren waardoor de gasten zich in een chique Milaanse villa wanen.

Rijk interieur zorgde voor inspiratie
THDP vond inspiratie in de Villa Necchi Campiglio, een jaren 1930-gebouw, ontworpen door architect Pietro Portaluppi. De buitenkant van het gebouw is vrij streng en rationalistisch, maar het interieur is juist rijk en overdadig. Neolith Calacatta Gold past perfect bij die sfeer, want ‘Calacatta-marmer’ en ‘luxe’ zijn synoniemen.

Neolith, binnenkijken bij Hilton Hotel Milaan, Natuursteen, Carrara marmer

Neolith, binnenkijken bij Hilton Hotel Milaan, Natuursteen, Carrara marmer

 

Exclusief design
In vergelijking met het originele natuurlijke marmer biedt het Neolith-decor een bonus: het combineert het exclusieve en verfijnde design van marmer uit Carrara met de inherente hightech eigenschappen van Gesinterd Steen. Door gebruik van Neolith Digital Design (NDD), een baanbrekende digitale decoratietechniek, is Calacatta Gold een zeer natuurgetrouw decor dat bijzonder veel op marmer lijkt, met geprononceerde indrukwekkende aders, waarbij een klein beetje goud voor het nodige raffinement zorgt.

 

Neolith, binnenkijken bij Hilton Hotel Milaan, Natuursteen, Carrara marmer

 

Lichtgewicht marmer, eenvoudig aan te brengen
THDP worstelde ook met het dilemma kunstmatig versus natuurproduct en was blij een bestendig alternatief voor echt marmer gevonden te hebben. De extensieve marmerwinning in Italië verandert en verstoort de natuurlijke omgeving, terwijl THDP met Neoliths Calacatta Gold in staat was om de authentieke look van luxe marmer te creëren zonder problemen met duurzaamheid, beschikbaarheid, onderhoud en kosten – die de ‘real deal’ wél met zich meebrengt. Bovendien is het zo, dat echt marmer voor architecten en designers een onpraktisch materiaal kan zijn om mee te werken bij renovatieprojecten. Neolith is daarentegen lichtgewicht, gemakkelijk te hanteren en eenvoudig op bestaande oppervlakken aan te brengen.

 

Calacatta Gold, Neolith, binnenkijken bij Hilton Hotel Milaan, Natuursteen, marmer

Calacatta Gold heeft een lange levensduur
Een ander voordeel van Neolith Calacatta Gold is zijn uitstekende compactheid en lange levensduur. Het materiaal is bestand tegen krassen, schokbelasting, slijtage, vorst, hoge temperaturen en uv-straling. Het is daardoor ook geschikt voor ruimtes waar veel mensen komen, zoals hotels. Voor de bekleding van het receptiemeubilair in de hotellobby en van de centrale haardzone werd Neolith Calacatta Gold met bookmatch-effect toegepast. De randen werden in verstek geplaatst, met een hoek van 45°, voor een naadloos effect. Het eindresultaat was een sophisticated en luxe design – dat het door THDP in de lobby gebruikte kleurenpalet van metallic messing en brons bijzonder mooi aanvult.

 

_____

Meer projecten bekijken van Neolith?

 

Neolith, Natuursteen, Marmer, Keramiek, Keukenbladen, badkamers, interieurs