Kitchen worktop Neolith Blanco Carrara, natuursteen, marmer

  • Neolith
  • Natuursteen

Neolith Blanco Carrara gespot in de keuken van blogster ‘Fashion Cooking’ Anne-Sophie

“Op Neolith Carrara kan ik goed werken met deeg, het werkt heel gemakkelijk en het maakt geen vlekken of lelijke plekken”

De auteur van twee kookboeken, winnaar van Le Meilleur Pâtissier 2014 en oprichtster van het enorm populaire blog Fashion Cooking, Anne-Sophie voelde zich meteen aangetrokken tot Neolith. Ze koos voor Neolith vanwege de finishing touch van hoge kwaliteit en vanwege de ‘look and feel’. De Franse patissière Anne-Sophie Rischard koos voor Neolith Blanco Carrara BC02 Polished voor de werkbladen en de achterwand in de keuken van haar Parijse appartement. Het was haar duidelijk dat het materiaal een stijlvol accent aan haar keuken zou geven, terwijl het tegelijkertijd voldeed aan alle technische specificaties die belangrijk zijn voor professioneel banketbakken.

De keuken is Anne-Sophies basis. Dit is waar zij werkt en haar ongelooflijke taarten en gebakjes maakt. Ze was meteen overtuigd van de culinaire voordelen van Neolith. Voor een bakker is het supergladde niet-poreuze oppervlak bijzonder handig. Je kunt het goed gebruiken voor het uitrollen van deeg, want het blijft niet plakken.

Geen vlekken of lelijke plekken op het keukenblad
Vanuit esthetisch perspectief heeft zij specifiek gekozen voor Neolith Blanco Carrara, omdat het perfect geschikt is voor het vele fotograferen en filmen wat ze doet. Want ze doet meer dan alleen bakken! Essentieel was dat het gekozen oppervlak relatief neutraal van kleur was. Want de volle aandacht moet naar Anne-Sophies gerechten gaan. Een soort wit doek, waartegen haar creaties goed uitkomen voor de camera is in feite ideaal. Over het Neolith Carrara in haar keuken zegt Anne-Sophie: “Vanuit praktisch oogpunt is het bijzonder gladde oppervlak een geweldige aanwinst. Als patissière maak ik elke dag een grote hoeveelheid taarten en gebakjes. Op Neolith Carrara kan ik goed werken met deeg, het werkt heel gemakkelijk en – heel belangrijk – het maakt geen vlekken of lelijke plekken op het keukenblad. En dat zie je niet zo vaak bij keukenwerkbladen. Verder is het echt heel simpel schoon te maken. Het geeft de zekerheid dat het heel hygiënisch is, wat cruciaal is voor iedereen die eten klaarmaakt, of het voor eigen gebruik of professioneel is.”

 

Kitchen worktop Neolith Blanco Carrara, Anne-Sophie

Anne-Sophie aan het bakken

Kitchen worktop Neolith Blanco Carrara, natuursteen, marmer


“Ik was op zoek naar marmer met minimale aders. Carrara sprong er onmiddellijk uit.

Het is elegant, subtiel en de spontaniteit van het patroon is heel ingenieus.”


Kitchen worktop Neolith Blanco Carrara, natuursteen, marmer

Kitchen worktop Neolith Blanco Carrara, natuursteen, marmer

 


Kitchen worktop Neolith Blanco Carrara, natuursteen, marmer

Neolith | Natuursteen


“De inspiratiebron is echt Carrara marmer uit Italië. Het hyperrealistische uiterlijk van Blanco Carrara is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de specifieke kenmerken van dit marmer door Neoliths in-house-ontwerpers. Neolith heeft gekozen voor een gepersonaliseerde aanpak en heeft een oppervlak van Gesinterd Steen gecreëerd dat de onvoorspelbare aderen en parelachtige glans fenomenaal weet te vangen.
__
Alle projecten van Neolith bekijken?