Niet alledaagse villa met natuurstenen gevel

The Flagstone Company

Dat op deze prachtige locatie een villa gebouwd zou worden, was één ding dat zeker was. Maar over hoe deze woning eruit moest komen te zien viel nog te twisten. De gemeente stuurde namelijk aan op een Kempische villa, maar een ontwerper had hier een hele andere kijk op. Hij zag een karakteristieke woning voor zich met een niet alledaags design waarin natuurlijke materialen werden verwerkt. Gelukkig wist hij met zijn ontwerp de gemeente te overtuigen en kunnen we nu genieten deze waanzinnige villa. Het geheel werd gebouwd op een perceel van maar liefst 15.000 vierkante meter, waardoor de natuurlijke woning omringt wordt door een prachtig landschap.

Gebruik van natuurlijke materialen

Om het landschap eer aan te doen werd gekozen voor een rieten kap en natuursteen. Dit laatste werd gebruikt om de gevel en de schoorsteen mee te bekleden. Kenmerkend hiervoor zijn de handgemaakte metselstenen uit Denemarken van het merk Petersen en de bijzonder mooie gevelbekleding Rocks Brons Rustiek. Het metselwerk werd uitgevoerd door een professioneel metselaar, zodat een goede kwaliteit gewaarborgd kon worden. Door natuursteen te combineren met een niet alledaags rieten dak gaat de villa volledig op in zijn omgeving. Het huis is verder voorzien van alle hedendaagse gemakken. Dit betekent dat de villa er niet alleen fenomenaal uitziet, maar dat hij ook het wooncomfort bevordert.

Meer over The Flagstone Company

Medeverantwoordelijk voor dit prachtige eindresultaat is The Flagstone Company. Zij realiseerden de strakke gevel en de robuuste schoorsteen. Met hun producten proberen zij de sfeer van ambachtelijk bekapt natuursteen te vangen, zoals je dat ook in het buitenland ziet. Het natuursteen dat zij leveren wordt veelal gebruikt in moderne, kubistische woningen. Dit project laat zien dat het ook anders kan en toont hoe mooi natuursteen verwerkt kan worden in een landelijke of schuurwoning. Maar ook voor andere toepassingen kun je bij het bedrijf terecht. Denk aan stapstenen of natuursteen in het interieur, niets is hen te gek.

 

Architect: Architectenbureau Vidazz

Editor: Media team

Datum: 19-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living