Nieuw: een schuifbaar lamellendak voor 100% zongenot 

Avalon – Exclusive Outdoor Solutions

Naast de lameloverkappingen met kantelbare lamellen komt Avalon – Exclusive Outdoor Solutions met een nóg luxere oplossing voor het buitenleven: het schuifbare lamellendak, de Skyroof Prestige.Dit lamellendak doet geen enkele concessie aan design, duurzaamheid en modulariteit. Zo heb je alle mogelijkheden om alles uit het buitenleven te halen. Deze pergola met lamellen biedt alle flexibiliteit, aangezien het dak eenvoudig middels de bijgeleverde afstandsbediening compleet opengeschoven kan worden. Zo kies je op ieder gewenst moment voor een overdekt terras, een open ruimte of voor het spel met lichtinval. De lamellen worden synchroon geopend of ingeschoven. Op het moment dat je de lamellen sluit, worden ze fraai samengedrukt, waardoor je ook nog eens optimale isolatie hebt. Beter dan dit wordt het niet! 

Lamellendak, overkapping, The Art of Living

Koppelbaar karakter 

Als je wil gaan voor de Skyroof Prestige van Avalon, dan ken je werkelijk geen beperkingen. Allereerst is deze overkapping zowel vrijstaand als aan de woning te plaatsen. De maximale maatvoering van een enkeldelig lamellendak is 400 cm breedte (spanzijde) en 690 cm uitval. Vanaf een uitval van 600 cm is een extra staander benodigd. Door het koppelbare karakter kan het lamellendak oneindig doorgetrokken worden naar meerdere dakvelden aan elkaar.  

Het frame is standaard leverbaar in diverse trendy kleuren en tevens tegen meerprijs in afwijkende RAL-kleuren leverbaar. De besturing is van het merk Somfy, een betrouwbare leverancier van kwalitatief hoogwaardige buismotoren en sensoren. De ingebouwde ontvanger zorgt voor ontvangst van het signaal van de afstandsbediening waarmee de lamellen in- en uitgeschoven kunnen worden.   

Lamellendak, overkapping, The Art of Living

 Geïntegreerde verlichting 

Het lamellendak beschikt over een goede waterafvoer door toepassing van een gootsysteem rondom. De interne hellingshoek aan de bovenzijde van de lamellen zorgt voor een goede hemelwaterafvoer naar de goten. Via de staanders vindt de afwatering naar de grond plaats. De in de lamellen geïntegreerde goot voorkomt dat er opgehoopt vuil naar binnen valt bij het roteren van de lamellen. Het lamellendak is uiteraard ook te voorzien van led-verlichting aan de goten. Op een heerlijke dag wil je natuurlijk de mogelijkheid hebben om na het ondergaan van de zon van het buitenleven te blijven genieten… 

Editor: Media team

Datum: 07-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living