Nieuwbouw: kantoorpand met doordacht interieur

Hemels Wonen

Dit waanzinnige kantoorpand is volledig nieuwbouw en kreeg een fantastische nieuwe inrichting. Het doordachte ontwerp draagt nu bij aan een fijne werkomgeving en bevordert daarmee indirect de productiviteit. Verantwoordelijk voor dit mooie ontwerp is Hemels Wonen. Zij wisten een kantoorpand te creëren dat huiselijk en sfeervol aandoet, daarnaast is de inrichting totaal niet over de top en oogt het geheel nog steeds erg zakelijk. Waar het bedrijf allemaal rekening mee heeft gehouden en hoe het interieur van deze nieuwbouw vorm kreeg, lees je in dit artikel.  

Toegankelijke entree 

Zodra je het pand betreedt zal je je direct welkom voelen. Er is een open ontvangst ontstaan, waar gasten ontspannen kunnen wachten op hun afspraak. Dit komt mede door de grote raampartijen die de ruimte voorzien van voldoende daglicht en het bankje dat uitnodigt erop plaats te nemen. Door ook nog enkele accessoires toe te voegen aan het uiteindelijke ontwerp oogt het ontvangst toegankelijk en heerst er een aangename sfeer. Daarnaast staan open verbindingen centraal, waardoor ruimtes aan elkaar verbonden zijn en transparantie wordt gecreëerd.  

Zwart plafond 

Een andere belangrijke ruimte van de nieuwbouw is de plek waar alle werknemers samenkomen om te lunchen. Deze ruimte is qua aankleding geïnspireerd op het lievelingsrestaurant van de eigenaar. Het zwarte plafond zorgt voor een intieme sfeer en de houten vloer weet deze donkere kleur wat te verzachten. Dit maakt het een heerlijke plek om mensen te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen.  

Akoestiek  

Tot slot hield Hemels Wonen in hun ontwerp ook rekening met de akoestiek. In riante ruimtes, zoals dit kantoor heeft, kan geluid vrij snel verloren gaan. Om dit te voorkomen werd gekozen voor houten latten, mos, kleden en gordijnen. Hierdoor verzacht het geluid en blijven alle aanwezigen goed verstaanbaar. Daarnaast voorzien deze materialen in een huiselijk gevoel, zonder dat de professionaliteit in twijfel getrokken wordt. Het werd een pand waar iedereen wel zou willen werken.  

Editor: Media team

Datum: 19-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Hemels Wonen