Nieuwbouw & Renovatie


Artikelen

Meer over Nieuwbouw & Renovatie

Heb jij een huis op leeftijd?

Moet ik mijn huis renoveren of kiezen voor nieuwbouw? Dit is een veel gestelde vraag en beide opties kennen verschillende voordelen. Het eerste wat je jezelf af moet vragen is wat je precies wil bereiken. Ben je opzoek naar meer ruimte of juist een huis die veel beter ingedeeld is? Ben je opzoek naar nieuwbouw met alles in dezelfde stijl of ben je blij met de wat oudere uitstraling van het huidige huis?

Kies je ervoor om je huis te renoveren dan kan het gaan om een aanbouw of het efficiënter inrichten van de woning. Wanneer je kiest om te renoveren, zal dit hoogstwaarschijnlijk goedkoper zijn dan nieuwbouw. Je maakt hierbij namelijk gebruik van de huidige fundering en constructies. Bij renovatie kan het ook om meerdere of één klein onderdeel van de woning gaan. Denk aan het opknappen van de keuken, het bouwen van een kelder of renoveren open trap.

Wanneer je zal kiezen voor nieuwbouw, kan je het gelijk helemaal goed aanpakken. Het gebouw kan dan geheel dezelfde uitstraling krijgen met een fijne indeling die beide volledig naar wens zijn. Tegenwoordig zijn er veel constructies die goed zijn voor de levensduur van de woning, misschien wel beter dan je huidige constructie. De tip om dit dus goed uit te zoeken. Vergeet bij een complete huisrenovatie of nieuwbouw de installaties niet, dit is een belangrijk onderdeel van de woning en het is erg fijn als dit gelijk goed geïnstalleerd is.

Ben jij nu van plan om een nieuwbouwhuis te plaatsten of te gaan renoveren, dan zal je waarschijnlijk geen idee hebben waar je moet beginnen. Belangrijk is om eerst te bepalen wat je wil renoveren. Heb je dit voor ogen, bekijk dan de verschillende alternatieven. Ga na wat de verbouwing zal gaan kosten en vraag op tijd een financiering aan. Bepaal vervolgens wie en wat je nodig gaat hebben voor de renovatie of de nieuwbouw.

Opvallend is dat een huis vaak wordt gerenoveerd wanneer een huis net is gekocht of verkocht gaat worden. Dit is natuurlijk ook niet zo onlogisch aangezien mensen zich willen onderscheiden om hun huis voor een hoge prijs te kunnen verkopen. Een renovatie van het huis helpt dus ook erg goed om de waarde van het huis te verhogen en hem voor een hoger budget op de mart te zetten.