Nieuwbouw villa met imposante tuin

Knops Tuindesign

Om deze waanzinnige nieuwbouw villa te realiseren werd nauw samengewerkt tussen de architect, de interieurarchitect en Knops Tuindesign. Samen keken zij naar de wensen van de opdrachtgevers, de mogelijkheden die de kavel bood en hoe een harmonieus geheel gecreëerd kon worden. Allen vonden zij het belangrijk om de verbinding van binnen naar buiten naadloos te laten verlopen. Daarom werd niets aan het toeval overgelaten en werd alles tot in de kleinste details uitgedacht.

Imposante entree

Aan de voorzijde van de nieuwbouw is duidelijk te zien dat de villa als het ware op een podium verhoogd in het landschap staat. Daar werd fantastisch op ingespeeld door een grootse entree te ontwerpen met een indrukwekkende trappartij. Hierdoor komt de aandacht meteen op het mooie exterieur en het rieten dak te liggen. Bovendien maakt het nieuwsgierig naar wat de villa verder nog te bieden heeft.

Interessante zichtlijnen

Vanuit de grote raampartijen, die de achterkant van de gevel sieren, werden enkele interessante zichtlijnen gecreëerd. Deze gaan op in het meer landschappelijke gedeelte van de tuin. In één van deze assen is een maatwerk waterelement ontworpen, dat bestaat uit verschillende niveaus. Daarnaast zal jouw oog meteen getrokken worden naar de spiegelvijver. Deze scheidt het overdekte terras aan de woning en het terras met de luxe buitenkeuken van elkaar. Ook het infinity bad staat in verbinding met het landschap. Aan de achterzijde van het zwembad lijkt het water over te lopen in een nieuw aan te leggen vijverpartij. Een whirlpoolbad en buitendouche maken de wellness compleet. Door de terrassen in te pakken met groen, zijn prettige verblijfsplekken ontstaan. Je kunt hier zowel overdag als ’s avonds genieten van het waanzinnige uitzicht.

Meer over Knops Tuindesign

Knops Tuindesign was verantwoordelijk voor de schitterende tuin van deze nieuwbouw villa en wist daarmee verwachtingen te overtreffen. Binnen de tuinontwerpen van Knops Tuindesign wordt constant gezocht naar de juiste balans tussen de wensen van de klant en de randvoorwaarden van de omgeving. Daarom worden er duidelijke keuzes gemaakt en zijn de tuinen zo ontworpen dat ze een aanvulling zijn op de woning.

Architect: Vermeer Architecten
Interieurarchitect: Zout Ontwerphuis

Editor: Media team

Datum: 11-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Knops Tuindesign