Nieuwbouw villa, Split level, Strak, Modern, Joost van der Sande, Exterieur, Entree
Nieuwbouw villa, Split level, Strak, Modern, Joost van der Sande, Zwembad, Exterieur
Nieuwbouw villa, Split level, Strak, Modern, Joost van der Sande, Exterieur, Tuin
previous arrow
next arrow
Slider

Stoere nieuwbouw villa | Van der Sande architecten

Stoer en stijlvol wonen in dit modern woonhuis

Een stoer, modern woonhuis met volop ruimtelijkheid. Dat was de wens die de bewoners van deze nieuwbouwvilla hadden. Ze vroegen Joost van der Sande voor het ontwerp. Zie hier het resultaat van de combinatie ‘creatieve architect’ en ‘ambitieuze opdrachtgever’.

Nieuwbouw villa, Split level, Strak, Modern, Joost van der Sande

Split level villa

Deze villa is architecturaal goed doordacht. Een pad van betontegels leidt je naar de voordeur. Aan de buitenkant van de woning vallen direct de bijzondere stenen op. Ze zijn dubbel gebakken in een kolengestookte oven, wat er voor zorgt dat ze allemaal net wat anders zijn. Dit versterkt de stoere uitstraling die de bewoners voor ogen hadden. Door split level te bouwen is er hoogte gecreëerd. Een ruimtelijk pand vonden de bewoners heel belangrijk.

Realisatie droomhuis

De nieuwbouwvilla is gerealiseerd op een kavel, gelegen aan de rand van het bos. “Zeker in het luxesegment kopen mensen niet zozeer de woning, maar meer de locatie” aldus Joost. Op zoek naar een architect die hun wensen kon vertalen, kwamen de bewoners uit bij Van der Sande Architecten. Joost is iemand die stapsgewijs te werk gaat samen met de opdrachtgever om zo samen naar het ultieme resultaat toe te werken.

Nieuwbouw villa, Split level, Strak, Modern, Joost van der Sande, Keuken, Maatwerk, Contrast, Interieur

Leefkeuken

De keuken is voor de bewoners een belangrijke ruimte, want daar brengen ze in de ochtend, middag en avond tijd door. Het vertrek ligt aan de oostzijde, maar kreeg ook een verbinding naar zowel zuid als west. Tegen de wand rusten houten, op maat gemaakte inbouwkasten met metalen handgrepen. De vloer is van arduin, een hardsteen met kleine vlekjes van zeelelieresten. Een kookeiland met een corian werkblok steekt mooi af bij de rest van het interieur. De zwart-gouden lamp, sprankelend door de binnenzijde van bladgoud, is de eyecatcher van de keuken.

Nieuwbouw villa, Split level, Strak, Modern, Joost van der Sande, Keuken, Maatwerk, Contrast, Interieur, Eettafel

De gehele nieuwbouw, van begin tot eind, werd neergezet door Vromans Bouw.

Houten roomdividers

De keuken wordt van de woonkamer gescheiden door een blok waar de televisie en haard in zijn verwerkt. Daglicht valt er binnen door de glaswand, maar ook via de grote glazen taatsdeuren die hal en living met elkaar verbinden. Vanuit de hal leidt een lange gang naar de badkamer, slaapvertrekken en kleedkamers.

Nieuwbouw villa, Split level, Strak, Modern, Joost van der Sande

Schilderwerken Schilders deed hier het schilderwerk. De parketvloeren zijn van Tida Parket. 

De aluminium ramen en deuren zijn afkomstig van Metaglas.

Nieuwbouw villa, Split level, Strak, Modern, Joost van der Sande

De stalen binnendeuren en puien zijn het resultaat van een samenwerking tussen Etemf metaalbewerking en Van der Meijs glas. Al het vaste meubilair werd op maat gemaakt door Beerens Interieurs.

Home wellness

Een prettige doucheruimte is tegenwoordig niet meer weg te denken. Hier is gekozen voor een stort- en handdouche en een corian ligbad. Voor de ramen hangt zwarte luxaflex met houten lamellen. “We hebben zicht op de tuin, met aan de achterzijde volop privacy dankzij het bos.” Die tuin draagt bij aan het wellnessgevoel van de bewoners. In het buitenzwembad is het heerlijk baantjes trekken en relaxen. Het zwembad is voorzien van inlooptrap van beton.

Binnen en buiten werd het stucwerk aangebracht door Stukadoorsbedrijf Van Zutphen. Revy Stone Natuursteen bracht een in Belgische hardstenen (raam gezaagd) vloer aan in de keuken, badkamers en sauna ruimte.

Sierlijke tuin

De tuin is nieuw aangelegd, maar oude accenten zijn gebleven. Beukenbomen vormen een mooi tegenwicht tegen de stoere uitstraling van de nieuwbouw woning. “Het tuinontwerp is een goede aanvulling op onze architectuur”, vertelt Van der Sande. Waterpartijen gaf hij aan in het ontwerp, waarop de tuinarchitect voortborduurde.

Nieuwbouw villa, Split level, Strak, Modern, Joost van der Sande, Buitenzwembad, Terras

Het zwembad werd aangelegd door RR Zwembaden.

Nieuwbouw villa, Split level, Strak, Modern, Joost van der Sande, Exterieur, Vijver

Nouwens Groenprojecten verzorgde de gehele tuinaanleg, bestrating en beregening naar een ontwerp van PUUR Groenprojecten.

Nieuwbouw in de natuur

Bij dit project vormen villa en locatie een perfect geheel. “De combinatie van de stenen, het ontwerp en het vele glas buiten, maakt het tot een stoer geheel”, zo vindt de bouwheer. “Met de tuin eromheen is het allemaal goed gewaagd aan elkaar.” Een trotse architect dus en tevreden bewoners.

Tekst: Janneke Sinot
Fotografie: Dré Wouters

___

Meer projecten zien van Joost van der Sande?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media