Nieuwbouw vrijstaande villa met zwemvijver

RvdDG

De wens van de opdrachtgevers was heel duidelijk, een gezellig huis met veel glas. RvdDG ging aan de slag met de wensen van de opdrachtgevers wat goed in de smaak viel. Gelegen aan de rand van het dorp ligt deze vrijstaande nieuwbouw villa, met prachtig weids uitzicht de bosrand. In de uitwerking is er aandacht besteed aan de details, er is gelet op de aansluiting van materialen en constructieve knooppunten. De villa is rijk van robuuste materialen, wat een stoere uitstraling geeft. Naast de robuuste materialen heeft de villa een industriële twist gekregen.  

Nieuwbouw villa, villa, RVDDG, The Art of Living

Het exterieur 

Het exterieur van de villa heeft een eigentijdse en moderne uitstraling gekregen Er is gebruik gemaakt van natuursteen en de gevelbekleding is rijk aan donker hout. Het vele glas zorgt ervoor dat er een prachtig uitzicht is over de bosrand. Het rieten dak is verjongend door middel van aluminium en op een eigentijdse manier. Het gebruik van aluminium voor het rieten dak resulteert in een slank aanzicht van de rand. Dit beeld wordt versterkt door de overstekken die aan de voorkant van de villa te vinden zijn. Daarnaast blijven de prominenten schoorstenen zeker niet achter. De materialen van het exterieur komen terug in het interieur, dit zorgt voor een maximale verbinding tussen binnen en buiten.  

Het interieur 

Bij binnenkomst in de villa valt het entree met vide direct op. Grenzend aan het entree bevindt zich het kantoor met uitzicht over het ruime voorterrein. Onder de grond is er plek om te parkeren. De kelder is voorzien van bar, bioscoop, wellness en guestroom. De woonkamer, met pui tot in de nok, is net als het kantoor georiënteerd op de noordzijde van de villa. De keuken en ruime eetkamer, georiënteerd op de zuidzijde, zijn het hart van de villa. Vanuit hier is er toegang tot het terras met veranda. De master bedroom bevindt zich op de begane grond. Daarnaast is er op de begane grond een extra ruimte die ingericht is als atelier voor de opdrachtgeefster. De bovenverdieping is voorzien van twee royale kinderslaapkamers met eigen badkamer. Een chillruimte met zicht op de woonkamer middels de vide zorgt ervoor dat de kinderen optimaal kunnen ontspannen.  

Editor: Media team

Datum: 22-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Online redactie The Art of Living

Fotografie: RVDDG