Nieuwbouwappartement met warm interieur

Roan Interior Design

Midden in het centrum van een polderstadje woont een echtpaar in een stijlvol nieuwbouwappartement dankzij de samenwerking met interieurdesigner Roan Hadders. Het is een fijn huis met een warm interieur en met voldoende ruimte voor het echtpaar, hun kinderen en kleinkinderen, als zij op bezoek komen. Dat het echtpaar voor het interieur het volle vertrouwen had in het Amsterdamse Roan Interior Design, blijkt wel uit het feit dat zij Roan al eerder hun boerderij gedeeltelijk lieten verbouwen tot privé-wellness.


Woonkamer

Warm interieur, Nieuwbouw, The Art Of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Vloertegels

Stobastone

Plaatmateriaal

DecoLegno

Interieurbouwer

Stijlvolhout

Beplanting

Oasegroen

Wooncomfort

Het nieuwe appartement van het echtpaar, dat vanuit hun boerderij kleiner wilde gaan wonen, is luxe en harmonieus ingericht. Het heeft een riante woonkamer met eetkamer en een keuken, onderling afgescheiden door een dragende muur die als element bij het interieur is betrokken. De bewoners wilden een huis dat als een warme deken aanvoelt. Waardoor met fijne materialen een warm interieur werd gecreëerd. Met dezelfde reden koos men voor een akoestisch verlaagd plafond, voor nog meer wooncomfort.

Roan vraagt altijd hoe zijn klanten leven, zodat hij zijn ontwerp daar op kan baseren. In huis speelt het leven van deze bewoners zich vooral af rondom de eettafel, die staat dan ook centraal bij het raam. De tv, waar ze minder vaak gebruik van maken, verdween achter twee schuifdeuren. Verder liggen er behagelijke sierkussens op de bank, zijn de eetkamerstoelen van stof en ontwierp Roan een aaibare – met suède beklede – roomdivider tussen keuken en woongedeelte. De keuken, bestaande uit een kookeiland en achterwand, was vanuit de bouw al geleverd, maar werd donkerder gemaakt door een granieten aanrechtblad.


Glamour, interieurontwerp, Versteegh Design

Inloopkast

Warm interieur, Nieuwbouw, The Art Of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Plaatmateriaal

DecoLegno

Vloerkleed

Limited Edition Rugs

Interieurbouwer

Stijlvolhout

Uitgekiend lichtplan

In de rustig ontworpen slaapkamer van het appartement is het headboard van het bed van dezelfde stof als de eetkamerstoelen, in een net iets andere kleur: grijs met een beetje groen. Door materialen wordt eenheid gecreëerd. De aangrenzende inloopkast heeft een donker plafond voor de intimiteit. De deuren sluiten de kast af, maar een deel van de achterwand van de inloopkast is op advies van Roan voorzien van een spiegel, zodat de ruimte groter oogt. Net als in de rest van het appartement creëerde Roan hier door het gebruik van een uitgekiend lichtplan een spannende sfeer met licht en schaduw.

De dochter en schoonzoon de opdrachtgevers, ook in het bezit van een boerderij, raakten enthousiast door het werk van Roan Interior Design en schakelden hem in voor de metamorfose van hun verouderde badkamer en toilet. De kast met twee deuren, de nissen en het wastafelmeubel zijn in deze ruimtes op maat gemaakt. Het moderne wastafelblad is van keramiek in een travertin-achtige look, waarbij de afvoeren strak zijn weggewerkt. De plateaus van de nissen zijn van grijs rookglas, net als de afscheiding tussen de douche en de wastafel, wat intimiteit creëert en mooi contrasteert met het lichtere stucwerk.


Wellness

Warm interieur, Nieuwbouw, The Art Of Living

Alle leveranciers van de Wellness

Plaatmateriaal

DecoLegno

Interieurbouwer

Stijlvolhout

Leren wandbekleding

Alphenberg

Zwembad & Sauna

Welson

Verbouwing van de boederij

In een dorp in de Noordoostpolder werd ook de eerste verdieping van een langgevelboerderij uit 1958 door Roan onder handen genomen. Mijn opdrachtgevers wilden een zwembad, zonder een kille sfeer en wilden er ook graag een wellness bij. Met een betonnen bak op palen hebben werd het zwembad op de eerste verdieping gemaakt. Het ruime zwembad bevindt zich onder het hoge, doorgebroken plafond. De schuine wanden zijn voorzien van een betonstuc met een vleugje structuur. Het loungegedeelte, de sauna en keuken hebben een verlaagd plafond van houten latten en daardoor een intieme, uitnodigende sfeer. Voor de begane vloer van de boerderij ontwierp Roan een luxe driezijdige gashaard in de woonkamer, met afgeronde hoeken en bekleed met leer en creëerde zo opnieuw weer een warm interieur.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 04-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender