nieuwbouwproject, the home factory, the art of living

  • E-installatie
    AVB Elektra
    Nieuwerkerk aan den IJssel | www.avbelektra.nl
  • W-installatie & technische installatie
    Fa M.W. de Leeuw en Zonen
    Koudekerk aan de Rijn | www.mwdeleeuw.nl

Nieuwbouwproject: Moderne villa | The Home Factory

Eindresultaat als uitgangspunt

Zoals het vaak gaat bij een nieuwbouwproject, koop je de woning op basis van enkele schetsen en impressies. Dan is het best moeilijk jezelf een voorstelling te maken van het eindresultaat. Terwijl de aannemer al vraagt naar een gedetailleerde opgave van meer- en minderwerk, moet jij nog bepalen waar je wat gaat neerzetten. De bewoners van dit project schakelden daarom de hulp in van The Home Factory: een professionele partij die in staat is te denken vanuit de eindsituatie op basis van persoonlijke behoeften. Aangevuld met goed advies en creatieve oplossingen in antwoord op complexe vraagstukken.

nieuwbouwproject, the home factory, the art of living

De woning werd ontworpen door FREYR Architecten, waarna The Home Factory invulling gaf aan het interieur en de tuin.

nieuwbouwproject, the home factory, the art of living

Klassiek en modern gaan overal in de woning hand in hand.

Landelijke villa nabij Rotterdam

Dit nieuwbouwproject betreft een landelijke, rietgedekte villa nabij Rotterdam. De bewoners kochten deze kavel, omringd door de natuur, om ruimte te bieden aan hun dieren. Belangrijk hierbij was dus niet alleen het interieur, maar ook het exterieurontwerp. De villa is ontworpen door FREYR Architecten uit Alphen aan den Rijn, die vervolgens The Home Factory voorstelde als partij voor de invulling van het interieur en de tuin. Ieder zo z’n vak, nietwaar? In het hedendaagse wonen is co-creatie nu eenmaal essentieel. FREYR Architecten en The Home Factory weten allebei waar hun expertise en verantwoordelijkheden liggen en werken samen vanuit één locatie en één ontwerpprogramma. Hierdoor zijn zij in staat de ultieme situatie voor de bewoners te creëren.

nieuwbouwproject, the home factory, the art of living

Klassiek en modern gaan hand in hand

Waar de voorzijde van dit nieuwbouwproject een modern karakter kreeg, is aan de achterzijde juist een klassieke stijl toegepast. In de lichte, royale entree ligt een plavuizen vloer met houtlook, die ook is toegepast in de rest van de woning. De in het oog springende stalen trap geeft toegang tot zowel de boven- als de ondergelegen verdieping. Een mooi detail is de lichtstrip, die in de console is geïntegreerd. Vanuit de entree komen we, via stalen schuifdeuren, in de leefruimtes terecht. Ook hier gaan klassiek en modern hand in hand. Zo matcht de klassieke eikenhouten staander in het werkblad prima met alle moderne elementen in de keuken.

nieuwbouwproject, the home factory, the art of living

De e-installatie werd aangelegd door AVB Elektra.

Bianca van The Home Factory is gespecialiseerd in keukens, wat ook het startpunt is binnen haar ontwerpen.

Gezelligheid door knusse elementen

Het grote oppervlakte van de keuken biedt diverse zitmogelijkheden en geeft bovendien een prachtig uitzicht op de tuin. Om meer intimiteit te creëren in deze grote ruimte, is een room divider geplaatst. Daarin is een knusse open haard geïntegreerd, waarvan je zowel vanuit de keuken als de zithoek kunt genieten. Op de eerste verdieping van dit nieuwbouwproject heeft Bianca een bedstee op de kinderkamers van de dochters gerealiseerd en zien we in de master suite een prachtige constructie met draagbalken die op authentieke wijze zijn neergezet. Wanneer je alle schuifdeuren opent, ontstaat één grote ruimte; een ideale speelplek voor de kinderen.


“The Home Factory: een professionele partij die in staat is te denken vanuit de eindsituatie op basis van persoonlijke behoeften”


nieuwbouwproject, the home factory, the art of living

De warmtepomp en technische installatie lag in handen van Fa. M.W. de Leeuw en Zonen.

nieuwbouwproject, the home factory, the art of living

Het zwembad werd aangelegd door Van Gemert Zwembaden & Sauna’s bv en het rieten dak werd gerealiseerd door Rietdekkers De Bruin en ZN.

Charlotte van The Home Factory maakte het tuinontwerp. Charlotte koos voor een breed opgezette indeling, met diverse zitplekken, een zwembad, een speelveld voor de kinderen én een weide voor de dieren. De bewoners van dit nieuwbouwproject zijn erg tevreden met het eindresultaat en kunnen de komende jaren genieten van hun prachtige moderne villa!

 

Tekst: Mascha Ekkel
Fotografie: The Home Factory & Hans Gorter

___

Wil je graag meer projecten zien van The Home Factory?