Nieuwbouwvilla | WnS Architecten
Nieuwbouwvilla | WnS Architecten
Nieuwbouwvilla | WnS Architecten
previous arrow
next arrow

Eigentijdse nieuwbouwvilla in de natuur | WnS Architecten

Een van de prestigieuze projecten van WnS Architecten staat in een leuk, groen dorp tussen Leiden, Wassenaar en Den Haag. De fraaie, door WnS Architecten ontworpen, eigentijdse nieuwbouwvilla is gelegen op het monumentale landgoed Duivenvoorde en is hiermee onderdeel van De Duivenvoordecorridor. Dit unieke gebied verbindt het Koninklijke Landgoed De Horsten, met de groene, waterrijke polders en de duinen, het strand en de zee.

Samenspel met een bijzondere uitstraling

WnS Architecten tekende deze eigentijdse nieuwbouwvilla die door het samenspel van uit steen gekerfde volumes met grijze baksteen, houten elementen en glas, een bijzondere uitstraling heeft gekregen. De nieuwbouwvilla creëert een spanningsveld: gesloten met doorzichten aan de voorzijde voor privacy en open aan de achterzijde, waardoor de leefruimten zich verbinden met de bosrijke omgeving. In lijn met de oprit ligt achterin de grote tuin een door de eigenaar, die aannemer is, zelfgebouwd boothuis. Hij vaart graag in de vroege uurtjes de Vliet op, naar de Kagerplassen, om te wakeboarden.

nieuwbouwvilla, wns architecten, the art of living

De trap werd gemaakt door de marktleider binnen de Nederlandse trappenmarkt, VIOS Trappen.

Atmosfeer van ruimte, licht, lucht en water

“De donkere steen van het huis was, naast een maximale hoogte van negen meter en een plat dak, één van de eisen van de kwaliteitscommissie die we moesten respecteren”, vertelt de bewoonster. ‘‘Hierdoor kwamen we, samen met WnS Architecten, op het idee om op de verdieping uitgebouwde kaders in de gevel te plaatsen, die het huis een speels karakter geven. Een optimaal uitzicht was ons uitgangspunt.’’

nieuwbouwvilla, wns architecten, the art of living


“Een optimaal uitzicht op de groene oase was ons uitgangspunt”


nieuwbouwvilla, wns architecten, the art of living

Extra sfeer werd verkregen met de haard van Jens Haarden.

Gewaagd ontwerp

“De kaders, samen met de immens grote raampartijen en glazen terrasoverspanning, zijn bijzondere eyecatchers”, beaamt Jörg van Wns Architecten. “Dit gewaagde ontwerp is met respect voor de wensen van de bewoners en de eisen van de kwaliteitscommissie in goede samenwerking tot stand gekomen, maar was een ware uitdaging op verschillende vlakken.’’

nieuwbouwvilla, wns architecten, the art of living

De keuken is afgescheiden van de andere functies binnen de ruimte, mede dankzij het verlaagde plafond.

WnS Architecten let op kwaliteit en details. Dat is o.a. te zien aan de houten vloer van Overberg Parket en de mooie én praktische keuken.

Koninklijk tot rust komen

De in staal gevatte glazen deuren bieden vanuit de ruime entree direct zicht op de eetruimte, de keuken en het zitgedeelte, die in één grote, lichte ruimte liggen met een mooie parketvloer van licht eikenhout. De terrassen op de begane grond met ingebouwde sfeervolle Boley haard onder de glazen overkapping op de veranda en de gekoppelde gashaard op dezelfde hoogte in de huiskamer, bieden koninklijke plekken om tot rust te komen in deze nieuwbouwvilla.

nieuwbouwvilla, wns architecten, the art of living

De degelijke binnendeuren zijn afkomstig van Luxedeuren, onderdeel van Mastermate.

nieuwbouwvilla, wns architecten, the art of living

De intieme sfeer en luxe geeft de badkamer een heuse wellnessbeleving.

nieuwbouwvilla, wns architecten, the art of living

De bewoners kunnen genieten ban een lichtdouche met UV-lampen.

Verdieping

Via de eikenhouten Vios trap lopen we direct het licht in door toedoen van één van de dakterrassen, die via beide zijden uitwaaiert naar de slaapkamers. Tijdens het ontwerp en de realisatie is niets aan toeval overgelaten en van bovenaf zijn de zinken afdekplaten van de uit western red cedar hout opgetrokken buitenkolommen goed te zien.

nieuwbouwvilla, wns architecten, the art of living

Op de terrassen kunnen de bewoners genieten van een ingebouwde haard van Boley.

Warme jas

“Het huis past als een warme jas”, glunderen de bewoners. “WnS Architecten dook in onze wensen en sloeg met dit ontwerp in één keer de spijker op zijn kop”, zegt het trotse eigenaarskoppel. “WnS Architecten heeft onze woning van A tot Z begeleid, in intensieve samenwerking met alle uitvoerenden, maar vooral samen met ons als opdrachtgevers. Onze droom is waargemaakt.’’ WnS Architecten heeft onze nieuwsgierigheid gewekt met deze prachtige nieuwbouwvilla!

 

Tekst: Fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for Life
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

Meer projecten bekijken van WnS Architecten?