Nieuwbouw met een twist | Bleeker Concepts Interieurarchitecten
Nieuwbouw met een twist | Bleeker Concepts Interieurarchitecten
Nieuwbouw met een twist | Bleeker Concepts Interieurarchitecten
previous arrow
next arrow

 • Architect
  Broos de Bruijn architecten
  Rotterdam | www.bdba.nl
 • Interieurarchitect
  Bleeker Concepts Interieurarchitecten
  Houten | www.bleekerconcepts.nl
 • Badkamer kranen
  Hotbath – Italian Bathroomware
  Schiedam | www.hotbath.nl

Nieuwbouwwoning met een twist | Bleeker Concepts & Broos de Bruijn

Deze nieuwbouwwoning is gerealiseerd door middel van een stevig staaltje ontwerptechniek. Deze woning is uniek geconstrueerd: de verdiepingen werden niet recht, maar gedraaid op elkaar geplaatst. Dat geeft de buitengevel veel interessante lijnen en hoeken. Van binnenuit ervaar je door de verrassende combinatie van rechte en schuine lijnen een uitzonderlijke transparantie en heb je waar je maar kijkt een levendig uitzicht. Dit bijzondere nieuwbouwontwerp tekende architect Dennis Broos van Broos de Bruijn architecten in Rotterdam.

Koetsier Elektrotechniek B.V. heeft de woning voorzien van de elektrische intallatie en domotica installatie. Het interieur is door Bleeker Concepts Interieurarchitecten tot in de puntjes verzorgd.

Ruimte

Al vanaf de straat springt de bijzondere gevel van deze gedraaide woning in het oog. De brede, op maat gemaakte hardhouten voordeur wordt aan beide kanten geflankeerd door hoge ramen, met daarvoor een raster van blankgelakt western red cedar. Pal erboven steekt een grote punt – de gedraaide hoek van de eerste verdieping – brutaal de voortuin in. Wie hier staat wil naar binnen om méér te zien. De brede voordeur leidt naar een eveneens brede hal. De hal is ruim en representatief. Hij geeft door de grote glazen deuren achterin een fraai doorzicht naar de keuken en de achterliggende tuin. Links in de hal is een aparte vestibule gemaakt om spullen op te kunnen bergen.

De lichte houten vloer is afkomstig van Vloerenhuis Amsterdam.

Stijlvolle keuken

Daar waar de meeste nieuwbouwhuizen wat koud kunnen aandoen, is hier gekozen voor veel warmte. Door de glazen deur met opvallend stalen frame lopen we over zachtgrijze tegels door naar de lichte eetkamer en keuken. Een grote glazen schuifpui verbindt deze ruimte met de buitenruimte: een rustige, groene tuin met een groot terras. De keuken werd stijlvol gelijnd en ingericht. Een grote eikenhouten eettafel, een kookeiland van Poggenpohl en een kleine open haard geven de ruimte een warm en welkom gevoel.

Het vrijstaande bad is van Villeroy & Boch en de kranen in de badkamer zijn afkomstig van Hotbath.

Trappenhuis

Het middelpunt van de woning wordt gevormd door het transparante trappenhuis. De trap bestaat uit eikenhouten treden en een stalen frame, aan beide zijden geflankeerd door twee lagen ingeklemd glas. Op de eerste verdieping kijk je, dwars door de trap heen, uit op een speelse zithoek aan de voorkant van de kamer. Op de tweede verdieping heeft de gang, ook weer door het trappenhuis heen, een prachtig uitzicht op het verder weg gelegen groen en water.

Broos de Bruijn architecten zorgden voor het dynamische ontwerp van deze woning. Het bouwproces werd nauwkeurig uitgevoerd en begeleid door Bouw- en aannemingsbedrijf D. Pater & Zn. Het tuinmeubilair is afkomstig van SUNS Tuinmeubelen.

Speelse indeling

De woonkamer strekt zich uit over de complete eerste verdieping. Dankzij de draaiing van deze etage krijg je op verschillende plekken verrassende hoeken, zowel binnen als buiten. Eén hoek, van het woongedeelte gescheiden door twee glazen schuifdeuren, werd een lichte, ruime werkkamer. De drie andere hoeken dragen bij aan de speelse indeling van de woonkamer. De binnenhuisarchitect besloot om niet van een schuine, maar van een rechte kamer uit te gaan, met als enig schuin element het trappenhuis. Toen viel alles op zijn plek. De haard van deze nieuwbouwwoning werd gedraaid en zo ontstond een goed in te richten woonkamer, met daarin ruimte voor een flinke zithoek, een kleine, gezellige bar én een uitnodigend zitje aan de voorzijde.

 

Tekst: Lieselot Leeflang
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer projecten zien van Bleeker Concepts & Broos de Bruijn?