villatuin, the art of living, station d

Koop nu het hardcover boek!

Nieuwbouwwoning met villatuin | Station D

Strak, eigentijds en ruimtelijk, en tegelijkertijd warm, sfeervol en comfortabel: zo laat deze schitterende nieuwbouwvilla, gelegen in een bosrijke omgeving, zich in het kort omschrijven. Het door Station-D bedachte ontwerp is opgebouwd uit vier volumes, ontstaan vanuit een clustering van verschillende gebruiksfuncties. Samen vormen ze twee royale verdiepingen die perfect binnen de ruimte passen. De perfect aangelegde villatuin is de kers op de taart.

villatuin, the art of living, station d

(Gevlinderde) Betonvloeren binnen: Willem Designvloeren

Ruimtelijke woonkamer

Bij binnenkomst in de villa via een imposante entree met vide krijg je direct een idee van de ruimtelijkheid van de woning. De op maat gemaakte trap blijkt een waar kunstwerk: door de combinatie van hout en staal en de open opzet heeft de trap twee ‘kanten’ die ieder een eigen beleving oproepen. Voor de enorme raampartij van twee verdiepingen hoog is een riante eetplek gecreëerd, vanwaar de bewoners al dinerend kunnen genieten van een spectaculair uitzicht op de villatuin. De vide versterkt op speelse wijze het contact tussen de begane grond en de eerste verdieping van de woning. De aangrenzende woonkamer is gelegen in een met zachte materialen aangeklede zitkuil. Hierdoor wordt op subtiele wijze het idee gewekt van een aparte ruimte waarin de bewoners zich heerlijk kunnen terugtrekken.

villatuin, the art of living, station d

Leefkeuken met wow-effect

De aanblik van de royale, donkerkleurige leefkeuken roept direct een wow-gevoel op. Er is gekozen voor een lange kastenwand in combinatie met een groot eiland, die deels plek biedt om te koken en deels is ingericht als zitgedeelte. De donkere kleur van de keuken is doorgetrokken in het verlaagde plafond, waardoor de ruimte een heel eigen sfeer heeft gekregen. Bijzonder is ook de betonwand met houtnerfstructuur – een favoriet element van de bewoners – die als het ware uit het donkere kader van de keuken springt en daardoor een smaakvolle blikvanger vormt.

villatuin, the art of living, station d

villatuin, the art of living, station d

Hotelchic slaapkamer

De eerste verdieping is onderverdeeld in twee vleugels, waarvan één dienstdoet als mainsuite. “Uitgangspunt voor de aankleding was het creëren van een hotelsfeer,” vertellen de bewoners. “Vanuit dat idee is een grote ruimte ontstaan waarin de functies slapen, kleden en baden met veel gevoel voor stijl en luxe zijn samengebracht.” De suite is bereikbaar via een met kastenwanden ingerichte hal, die als het ware de statige entree vormt naar de suite. Het gebruik van hout, in combinatie met de koninklijke blauwe tint op de muren en mooie detailleringen, zoals de messing handvaten, geven de ruimte een rijk gevoel. De slaapkamer sluit hier qua sfeer naadloos bij aan. Ook in de luxe uitgevoerde badkamer komt het heerlijke hotelgevoel optimaal tot uiting komt, waardoor een bijzonder mooi geheel is ontstaan.

villatuin, the art of living, station d

Wonderschone villatuin

Om de woning is een wonderschone villatuin gelegen. Het ontwerp komt uit de koker van Studio REDD. Het bureau bedacht een concept met een weelderige uitstraling die in ieder seizoen zorgt voor een passend decor en daarnaast een prachtige aanvulling vormt op de bosrijke omgeving en het heidegebied dat even verderop is gelegen. Aan de voorzijde heeft de tuin een strak karakter, waardoor het een sterk kader vormt voor de moderne architectuur. Naar achteren toe wordt de tuin losser en weelderiger. Het natuurlijke verloop hiervan levert een bijzonder en dynamisch beeld op. Lopend door de royale buitenruimte ontdek je mooi gevulde borders met siergrassen, die op verschillende plaatsen terugkomen en daardoor zorgen voor een rustige, serene basis. Grote groepen vaste planten maken hier een kleurrijk en speels geheel van. Ontspannen kunnen de bewoners op een van de vele terrassen of de gecreëerde zitkuil, waar je letterlijk in het groen zit en de schoonheid van de tuin optimaal beleeft. Door de groene zoom lijkt de tuin over te gaan in de omgeving en is tevens de privacy gewaarborgd.

villatuin, the art of living, station d

Bouwbedrijf: Bekhuis Bouwbedrijf

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Erik van den Hurk & Jurrit de Waal 

____
Wil je meer zien van Station D