Alec Lavaerts

Nieuwe Bentley- en Lamborghini-concessie onder één dak | Alec Lavaerts

Vandaag opent een gloednieuwe showroom op de Autolei in Wommelgem die zowel Bentley als Lamborghini vertegenwoordigt voor de Antwerpse regio.

Antwerpen

Bentley Antwerp is daardoor lands’ derde vestiging van het Britse prestigemerk dat vorig jaar, ondanks de Coronacrisis, nog een zeer verkoop liet optekenen met 11 206 verkochte exemplaren. In België bedroeg de stijging meer dan 4% ten opzichte van het vorige jaar. Meteen maakt men gebruik van deze gelegenheid om de première van de Bacalar, de laatste creatie van de Winged-B te vieren waar er slechts 12 van gebouwd worden.

Alec Lavaerts

Stijgende verkoop

Naar analogie met zijn Angelsaksische collega opent Lamborghini Antwerp tevens zijn deuren. Ook de Italiaanse fabrikant van extravagante dreamcars kende in 2020 een commercieel topjaar met minder dan 7430 gebouwde exemplaren. Niet enkel internationaal maar ook in België steeg de verkoop met 21%, mede door het succes van de Urus, Lambo’s modieuze SUV.

Nationaal voorstellen

Met de opening van zijn nieuwe concessie in de ‘koekenstad’ maakt Lamborghini gebruik van de gelegenheid om de Huracán STO nationaal voor te stellen. De meest ‘pure’ creatie van het merk met de stier als symbool. Een straatversie rechtstreeks afgeleid van de GT3 Evo, de wedstrijduitvoering die tot 3x toe de GTD (GT3)-klasse in de 24 uur van Daytona wist te winnen.

Alec Lavaerts

Tekst: Alec Lavaerts
Fotografie: Bentley & Lamborghini

___

Graag meer blogs van Alec Lavaerts bekijken?


Zoute GP 2019, Alec Lavaerts, evenement, klassieker, 30 jaar bestaan

Alec Lavaerts


Ik houd je graag op de hoogte op het gebied van de snelste auto’s, de mooiste modellen en de nieuwste ontwikkelingen in de autobranche..
__
Meer blogs van Alec lezen? Bekijk meer!