Nostalgisch huishouden: onmisbare schoonmaakmiddelen

Het huishouden is altijd al belangrijk geweest. Dit betekent dat er vanuit vroeger al veel aandacht naar uitging. Vrouwen werkten immers niet, of nauwelijks en zij hielden zich dan ook voornamelijk bezig met het huishouden. Je kunt je vast voorstellen dat huishoudens van rond WW2 nog niet in het bezit waren van alle schoonmaakmiddelen die we nu hebben. Toch hadden zij hier hun eigen producten voor en sommige zijn nog steeds relevant.

Citroenzeep

Geen enkel huishouden kon zonder citroenzeep. Het zorgde er niet alleen voor dat het huis heerlijk rook, maar het hielp ook met het verwijderen van lastige vlekken uit textiel. Hetzelfde geldt voor Ossengalzeep. Geen vlek die hier tegenop gewassen was. Ook nu kun je hier nog je voordeel mee doen!

Persil

Een ander product dat ook al erg lang op de mark is, is Persil. Persil werd als eerste zelfwerkend wasmiddel op de markt gebracht en is door de jaren heen met zijn gebruikers mee veranderd. De innovatieve samenstelling zorgt ervoor dat was niet langer geschrobd hoeft te worden.

Baking soda

Graag lichten we nog een huishoudelijk middeltje uit; baking soda. Dit is een kristalvormig poeder dat kan worden gebruikt voor talloze doeleinden. Denk aan schoonmaken, ontgeuren, persoonlijke hygiëne en wassen. Het is met recht een alleskunner waar we niet meer zonder kunnen.