Novy: van fietshandel naar kookplaten, Novy Nederland, keukenapparatuur

  • Novy Nederland
  • Van Nelleweg 1
  • 3044 BC

Novy: van fietshandel naar kookplaten | Novy Nederland

Van fietshandel in 1907 tot trendsetter in kookplaten en design dampkappen met geïntegreerde verlichting, recirculatie en werkbladafzuiging… de geschiedenis van de merknaam Novy leest als een roman. Het is een parcours van visie, innovatie en doorzettingsvermogen dat van het bedrijf de onbetwiste marktleider in België én een koploper in Europa maakte.

Het verleden

De afgesloten keuken, het exclusieve domein van onze moeders en grootmoeders waar met zorg en tijd de dagelijkse kost werd bereid, behoort definitief tot het verleden. De open keuken kreeg een centrale plaats in de woning toegemeten en fungeert nu als ontmoetingsplek voor gezinsleden en als ruimte om vrienden te entertainen. Het sociale aspect van de keuken overstijgt het louter functionele. Design, comfort en gebruiksgemak werden de nieuwe criteria. Alle kookplaten en dampkappen van Novy spelen hier handig op in en passen perfect binnen deze visie op het nieuwe koken.

Hogere segment

Het aanbod van Novy is gericht op het hogere segment van de markt en overstijgt daarmee ruimschoots alle gangbare kwaliteisnormen. Het gamma dampkappen omvat in- en onderbouwdampkappen, plafondmodellen, decoratieve wand- en eilanddampkappen en geïntegreerde werkbladafzuigingen. De collectie kookplaten bestrijkt zowel inductie- en vitrokeramische platen als gaspitten en inbouwfriteuses.

Novy: van fietshandel naar kookplaten, Novy Nederland, keukenapparatuur

Dampkappen

Ontspannen werken in de keuken kan enkel in een stil en rustgevend kader. De geruisloosheid van de Novy dampkappen is legendarisch en wordt algemeen beschouwd als dé benchmark in de sector. Met aan de basis fluisterstille motoren, een geavanceerde geluiddemping en dubbelwandige onderplaten.

Dampkap

Recirculatie van de opgezogen lucht op basis van de Novy Pure 2.0 technology zorgt voor het verwijderen van alle geurtjes en leidt tot een aangenaam, gezond binnenklimaat en dit met volledige warmterecuperatie. Ook de beschikbaarheid van een afstandsbediening en de mogelijkheid om de dampkap vanop de kookplaat te bedienen zijn sterk comfortverhogende factoren.

Novy: van fietshandel naar kookplaten, Novy Nederland, keukenapparatuur

Design en innovatie

Design en innovatie zijn twee grote sterkhouders van het bedrijf. Tal van inspanningen op dit vlak hebben geleid tot de ontwikkeling van Novy One, de kookplaat en dampkap in één. Novy One beschikt over een centrale afzuigtoren die naadloos in de kookplaat geïntegreerd werd en nagenoeg onzichtbaar in het kookvlak verdwijnt bij niet-gebruik.

Panorama

Een gelijkaardige innovatie betreft de Novy Panorama. Hier gebeurt de afzuiging door een geïntegreerde en semi-transparante, uitschuifbare afzuigtoren die bij niet-gebruik in het kookvlak verzonken is. De hoogte van de afzuigwand kan ingesteld worden op 10, 20 of 30 cm, in functie van de hoogte van de kookpotten.

Novy: van fietshandel naar kookplaten, Novy Nederland, keukenapparatuur

Plaatsbesparende oplossing

Deze handige, stijlvolle, innovatieve en plaatsbesparende oplossing is ook de rest van de wereld niet ontgaan en werd in 2018 terecht bekroond met een Red Dot Award voor productdesign. In 2016 viel deze eer ook reeds te beurt aan het model Novy One.

Toonzaal

Momenteel wordt druk gewerkt aan de herinrichting van de toonzaal. Met sfeer, ervaring en beleving als centrale aandachtspunten. Klanten en installateurs zullen er bijvoorbeeld het geluidsniveau van werkende dampkappen zelf kunnen ervaren en beoordelen. Er wordt ook ruimte voorzien voor clinics, workshops en projecten in samenwerking met studenten van hogescholen uit de regio.

___

Meer projecten zien van Novy Nederland?