Oase van rust met zwevende haard

Marcel Wolterinck & Studio Verdrig

Een heerlijke woonomgeving om optimaal in tot rust te komen en naar gelieve het bruisende stadsleven op te zoeken: zo klonk in een notendop de woonwens voor de realisatie van deze prachtige loft. De bewoners kochten de woning, gelegen in een voormalig suikerpakhuis in het stadscentrum van Amsterdam, aan met als doel om het te verbouwen tot tweede verblijf. Het creatieve team van high-end ontwerpbureau Wolterinck ontfermde zich over het ontwerp van het oogstrelende interieur en creëerde zo een oase van rust, midden in de stad.  


Slaapvertrekken

Haard, Marcel Wolterinck & Studio Verdrig, Glazen box, The Art of Living

Glazen box

In het interieur is er gespeeld met het contrast tussen oud en nieuw. De loft is gelegen in een 18de-eeuws monumentaal pand en bevat daardoor vele authentieke kenmerken. Deze zijn opnieuw tot leven gewekt door ze een lichte, frisse touch te gegeven. Centraal in de loft is bijvoorbeeld een box geplaatst van glas en staal, waarin twee slaap- en badkamers zijn ondergebracht. De dynamiek van de stad opzoeken kunnen de bewoners op het sfeervol aangeklede dakterras. Hierdoor biedt de loft hun alles om samen met familie en vrienden te genieten van de schoonheid van het leven in hun tweede thuis.  

 


Leefruimtes

Haard, Marcel Wolterinck & Studio Verdrig, Glazen box, The Art of Living

Luxe hotelgevoel

De leefruimtes, zoals een living en schitterende woonkeuken, zijn om de glazen box gecreëerd, wat zorgt voor een hele bijzondere woonbeleving, waarin je op een prettige manier met elkaar in contact blijft. Om de diverse leeffuncties subtiel van elkaar af te scheiden, ontwierp Wolterinck onder meer een luxe wijnkast, geïntegreerd in een kolom, en een zwevende haard, die door het open karakter naar alle kanten licht en warmte verspreidt. De slaapsuites ademen een luxe hotelgevoel, dankzij het gebruik van rijke materialen zoals marmer voor de vloer, gelegd in visgraatmotief, en eikenfineer voor de inbouwkasten.  

Editor: Media team

Datum: 24-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal