Onderhoudstips voor de tuin tijdens het herfstseizoen 

Ebema Stone & Style

Dat je in de zomer graag veel tijd buiten doorbrengt is niet vreemd, maar wat vind je ervan als we je vertellen dat je ook in de herfst van het buitenleven kunt genieten? Hiervoor is het wel van belang dat je jouw tuin helemaal inricht naar de herfst. Dit betekent niet alleen dat je de uitstraling van de tuin laat aansluiten bij het seizoen, maar ook dat je jouw buitenruimte voorbereid op het natte weer. Daarom geeft Ebema je graag een aantal onderhoudstips.  

Tuin, tuinontwerp, Ebema, The Art Of Living

Herfsttinten

Het eerste waar je aan denkt als het gaat om herfst zijn toch wel de warme herfstkleuren. Denk aan bruin tinten, een rode gloed en wat fellere kleuren zoals oranje. Speel hierop in door te kiezen voor betonoplossingen in deze kleurtinten, maar kies ook voor mooie planten, die het juist erg goed doen in de herfst. Op deze manier weet je zeker dat het tuinontwerp voor jouw grote tuin aansluit bij het seizoen.  

Tuin, tuinontwerp, Ebema, The Art Of Living

Waterdoorlatende verharding

Daarnaast staat de herfst natuurlijk ook bekend om wateroverlast en plensbuien. Helaas maakt de klimaatverandering dit alleen maar erger. Gelukkig, kun je jouw tuin hier wel op voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan waterdoorlatende verharding. Deze verharding zorgt ervoor dat het regenwater niet via de oppervlakte verdwijnt, maar dat het in de bodem wegvloeit. Het is een ingenieuze wijze om wateroverlast te voorkomen en daarnaast zorgt het voor de optimale infiltratie.  

Meer informatie

Je ziet dus hoe belangrijk goed onderhoud voor de tuin is. Ieder seizoen vraagt om andere maatregelen en zorgt voor een andere aanpak. Wil je hier meer over weten? Dan kun je altijd bij Ebema terecht. Zo hebben zij bijvoorbeeld al een pagina op hun website, waar nog meer informatie over het herfstseizoen op staat. Maar wanneer je tuin specifieke of beton specifieke vragen hebt kun je ook bij hen terecht. Met hun kennis en vakmanschap, kunnen zij altijd service op maat bieden.  

Editor: Media Team

Datum: 08-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Ebema