Interieurdesign | Marco van Veldhuizen, the art of living

Ongekend interieurdesign met strakke en warme elementen | Studio Marco van Veldhuizen

Op een prachtige plek onder de rook van het Brabantse ’s-Hertogenbosch pronkt sinds enkele jaren deze royale villa. Het oogverblindende interieurdesign en exterieur staan op naam van Studio Marco van Veldhuizen. Het ontwerpbureau wist de verwachtingen van de opdrachtgevers te overtreffen door een overwegend strakke vormentaal te combineren met warme, veelal natuurlijke materialen en kleuren. Daarbij besteedde de studio ook veel aandacht aan het buitenleven, dat prachtig geïntegreerd is in het complete ontwerp. Het eindresultaat is zowel verrassend als kloppend – het bewijs van een geslaagd project!

Interieurdesign | Marco van Veldhuizen, the art of living

Keuken: Strakk Interieur. Verlichting audio & domotica: MoreSenz. Openhaard: Van Manen haarden en kachels. Natuurstenen keukenblad: Schoenmakers Natuursteen.

Interieurdesign | Marco van Veldhuizen, the art of living

Maatwerk: Strakk Interieur.

 

Spannende aanblik

Achter de realisatie van dit project gaat een bijzonder verhaal schuil, ontdekken we wanneer we Marco van Veldhuizen, topontwerper en eigenaar van het gelijknamige ontwerpbureau, spreken. “Ik maakte kennis met de opdrachtgevers, een jong echtpaar uit Brabant, omdat zij geïnteresseerd waren in ons oude kantoor met woonhuis dat destijds te koop stond,” aldus de ontwerper. “Uiteindelijk groeide hier de opdracht uit om een geheel nieuw huis te ontwerpen.” De wens van de opdrachtgevers luidde: een modern en toch warm geheel. Dit vertaalde de studio in het ontwerp van een villa met een overwegend strakke, minimalistische vormentaal, waarbij de verschillende grafische lijnen en dieptes in de gevel zorgen voor een mooie gelaagdheid.

Verlichting, audio & domotica: MoreSenz.

Deurbeslag: FORMANI. Sauna: Saunabouw Brabant.

Interieurdesign | Marco van Veldhuizen, the art of living

Kozijnleverancier: AluK ALuminium BV. Gevelbouwer: Van Esseveld Geveltechniek. Tuinontwerp: PUUR Tuinarchitecten en hoveniers. Natuursteen buitenmuur: Natuurgevelsteen. Hoofdaannemer: Geras Aannemersbedrijf. Architect: Studio Marco van Veldhuizen. Kozijnen (merk): AluK Aluminium B.V.

 

Eigen karakter

Naast het exterieur ontfermde de ontwerpstudio zich ook over het riante interieur van de villa. Bij binnenkomst in de metershoge ontvangsthal met schitterende vide, krijg je direct een idee van de ruimte van de woning. De basis is overal strak en ingetogen gehouden, waardoor het interieur een hele fijne, rustgevende eenheid uitstraalt. Toch doet het interieur ook heel warm aan, dankzij de toevoeging van een gevarieerde materialenmix, waaronder steen, leer en hout. Hierdoor heeft de woning een heel eigen karakter gekregen. “Bijzonder aan het interieur is dat we veel hebben gewerkt met bestaand meubilair,” vertelt Marco. “Dit vormde een belangrijk uitgangspunt voor het vaste maatwerk dat we hebben ontworpen.” Als je dit kan, spreek je van uitmuntend interieurdesign.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Studio Marco van Veldhuizen?