Ontdek dé interieurtrends van 2021!

Nu 2020 op zijn einde loopt,  kijken we alvast vooruit naar dé interieurtrends van 2021. Sommige trends uit 2020, waar we niet omheen konden. gaan we het komende jaar zeker terugzien. Maar, mede door de corona-pandemie, willen we ook graag een nieuwe start maken. Gelukkig hoeft u niet uw hele inrichting om te gooien om uw interieur aan te laten sluiten bij de nieuwste trends. Met een paar slimme accenten, zoals nieuw meubelbeslag, komt u al een heel eind. 

Voel je veilig in de Bright Bubble 

Door corona wordt een comfortabel en veilig huis steeds belangrijker. Een trend die hier slim op inhaakt is Bright Bubble. Deze woonstijl symboliseert een lege bladzijde, en dus een nieuw begin. Kenmerkend voor Bright Bubble zijn lichte kleuren, zachte stoffen en organische vormen. Om uw huis in deze stijl te brengen kunt u enkele wanden verven, en gebruik maken van accessoires zoals plaids en kussens. Ook gouden accenten spelen een belangrijke rol in deze comfy woonstijl. Deze kunt u bijvoorbeeld terug laten komen in de handgrepen van kasten.

Duurzaamheid hoog op de agenda 

Ook volgend jaar speelt duurzaamheid weer een belangrijke rol. Dat zien we ook terug in onze interieurs. Kwaliteit wordt belangrijker dan kwantiteit. Eén of twee echte eyecatchers kunnen een ruimte al een heel ander gezicht geven. Kies bij voorkeur voor hoogwaardige producten met een lange levensduur, gemaakt van bewust geproduceerde grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan trendy natuurlijke materialen als biologisch katoen, bioplastics, hout, bamboe en wol. 

Kleur en bling kunnen altijd 

2021 is volgens trendwatchers het jaar van opvallende tinten en gedurfde kleurencombinaties. Juist in deze sombere tijd hebben mensen namelijk behoefte aan vrolijkheid in huis. Denk aan uitbundige kleuren als roze, lila en knallend blauw, in combinatie met bijzondere texturen en opvallende accenten. Dit wordt gecombineerd met goud en bling, dat bijvoorbeeld terugkomt in deurgrepen en accessoires.  

Groen wonen 

De natuur wordt volgend jaar letterlijk in huis gehaald. Hoe meer planten hoe beter, lijkt het devies. Kamerplanten creëren rust en geven je huis een levendige uitstraling. Ze passen bovendien goed bij de organische meubels die in 2021 trendsettend zijn. Behalve levende planten zien we ook bloemen, droogbloemen en pluimen opduiken in het interieur.  En alsof dat nog niet groen genoeg is, voorspellen trendwatchers dat groen ook dé kleur van 2021 gaat worden!  

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.