Ontdek de veelzijdigheid van Millboard door deze stijlvolle projecten

Alterwood

De tuin is dé perfecte plek om na een dag hard werken volledig tot rust te komen. Daarom is het belangrijk dat het ontwerp volledig aansluit bij jouw wensen en levensbehoeften. Misschien zie je een moderne tuin wel zitten of wellicht spreekt een landelijke tuin jou wel aan. Het maakt niet uit waarvoor je kiest, als de tuin maar de door jou beoogde sfeer uitstraalt. Om dit voor elkaar te krijgen is het goed om na te denken over het materiaalgebruik en dan niet alleen over de esthetiek. Het is namelijk ook belangrijk dat het materiaal praktisch is, zo kun je optimaal én lang genieten van jouw tuinontwerp. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Millboard planken van Alterwood. Deze planken zien er natuurgetrouw uit, maar kennen nog tal van andere voordelen.  

De voordelen van Millboard 

De Millboard planken van Alterwood hebben de look en feel van echt hout maar in tegenstelling tot hout, zijn ze ook onderhoudsvrij, splintervrij en vlek-, UV-, en weerbestendig. Ook zorgt de unieke samenstelling van de planken ervoor dat ze niet zullen kromtrekken en rotten. Dit alles maakt dat een levenlang genoten kan worden van de planken en dat ze een ware toevoeging zijn aan ieder tuinontwerp. Door de verschillende kleurschakeringen en de houtnerf, zijn de planken niet alleen van echt hout te onderscheiden, maar sluiten ze ook aan bij ieder tuinontwerp en iedere stijl. Het is dus het perfecte alternatief voor hout bij diverse buitentoepassingen. We tonen je dan ook graag een aantal projecten waarbij Millboard in het ontwerp is verwerkt.  

De natuur als uitgangspunt 

Het eerste project waar we je graag kennis mee laten maken is een luxe tuin waarin de natuur als uitgangspunt is genomen. Dit houdt in dat in het tuinontwerp ruimte vrij is gehouden voor weelderige beplanting, dat jaardoor zorgt voor een heerlijke sfeer. Om dit natuurlijke aspect nog meer te benadrukken is gekozen voor de Millboard planken van Alterwood. Er is een lichte plank geselecteerd die met zijn uitstraling doet denken aan een robuuste houten plank. Dit komt niet alleen door de kleur en de zichtbare houtnerven, maar dat komt ook door de textuur van hout die perfect is nagebootst. Hierdoor is het werkelijk een prachtplaatje geworden. 

Unieke Millboard planken 

Bij het volgende project is de prachtige zwemvijver op unieke wijze omlijst met een vlonder van Millboard planken. In eerste instantie doet niets vermoeden dat het hier niet om hout gaat. Dit komt doordat de planken exacte, met de handgevormde kopieën zijn van houten planken in een grove structuur. Het gegeven dat dit handmatig gebeurt zorgt ervoor dat iedere plank uniek is. Hierdoor oogt het geheel verrassend natuurgetrouw. Bovendien passen de planken ontzettend goed bij het tuindesign. Ze vormen de verbinding tussen het bijgebouw, de woning en het tuinontwerp. Laat je hier dan ook vooral door inspireren.

Unieke openbare buitenruimte  

Het volgende project toont dat Millboard planken ook gebruikt kunnen worden om een openbare buitenruimte mee te verrijken. Tussen twee gebouwen is ruimte gecreëerd voor een subtiele tuin. Dit houdt in dat er vijvers en planten zijn geplaatst en dat ruimte gerealiseerd is, voor bezoekers, om plaats te nemen in de tuin. Wederom zorgt Millboard voor de subtiele overgang tussen de natuurlijke elementen en de moderne uitstraling van de gebouwen. Bovendien toont dit project hoe Millboard netjes afgewerkt kan worden. Er is bijvoorbeeld verlichting in de planken geplaatst en de bomen vinden hun weg door de planken heen.  

Harmonieus tuinontwerp 

Tot slot tonen we je ook graag nog een tuinontwerp waarin de grijze variant van de Millboard planken is toegepast. In dit geval zie je de duidelijke houtnerven over de planken lopen, wat voorziet in een natuurlijke touch. Het tuinmeubilair is volledig afgestemd op het product, zodat een harmonieus geheel is ontstaan. Bovendien zorgt deze combinatie voor een stijlvol eindresultaat, waardoor het op het terras heerlijk vertoeven is. Dit design en alle andere projecten tonen de veelzijdigheid van het product en waarom het dan ook zeker het overwegen waard is.  

Editor: Media Team

Datum: 10-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Alterwood