Ontdek de verschillende luxe tuinen

High-end wonen is natuurlijk helemaal fantastisch, want je hebt het genot van genoeg comfort en ruimte. Je huis is helemaal ingericht zoals jij het hebben wil. Wat maakt high-end wonen dan nog aantrekkelijker? De prachtige, vaak luxueuze tuin om in te genieten. In dit artikel lichten we verschillende luxe tuinen uit die helemaal passen bij het high-end wonen. Ook je tuin kun je in allemaal verschillende stijlen laten aanleggen namelijk.

Engelse tuin

Een tijdloze, maar luxe klassieker is de Engels tuin. Deze tuin wordt gekenmerkt door de elegantie en schoonheid. Deze tuin is de perfecte aanvulling op je luxe villa of loft, waarbij de nadruk ligt op symmetrie. Gazons zijn ruim, er zijn veel bloembedden met kleurrijke bloemen en de paden in de tuin zijn vaak kronkelend. Ze nodigen uit om er en stukje over te lopen en zijn goed onderhouden. Kies je voor een Engelse tuin dan kies je voor een tijdloze charme. Deze tuin creëert het gevoel van rust en vrede, zodat jij heerlijk buiten kunt genieten.

Zen tuin

Jawel, het is daadwerkelijk een term: de zen tuin. Als je een tuin zoekt die innerlijke rust oproept is deze tuin perfect voor jou. De tuin is heel minimalistisch en komt oorspronkelijk uit Japan. In deze tuin zou je bijna kunnen mediteren. Deze tuin heeft zorgvuldig geplaatste stenen, maar ook grindpaden en een aantal planten en waterpartijen. De hele tuin laat je zen voelen en ademt harmonie en evenwicht. In deze tuin ervaar je ultieme rust, waardoor jij helemaal kunt ontspannen en even kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Moderne tuin

Wil je liever een tuin die meer eigentijds is en perfect in balans? Dan is deze tuin zeker iets voor jou. De tuin is functioneel, maar tegelijkertijd ook stijlvol. Kenmerken van deze tuin zijn de strakke lijnen, de minimalistische beplanting en de goed ontworpen ruimtes zoals terrassen die er zijn in de tuin. De tuin loopt vaak naadloos over met binnen en er wordt gebruikt gemaakt van hoogwaardige materialen. Je kan ervoor kiezen om een schutting te laten plaatsen als je binnen en buiten toch iets meer gescheiden wil. Vaak zijn er ook echte buitenkunstwerken in de tuin te vinden. Deze tuin oogt luxe en zorgt ervoor dat jij eindeloos kunt genieten.

Mediterrane tuin

Liever een tuin die geïnspireerd is op het Middellandse Zeegebied? Dan is deze tuin wat voor jou. Deze tuin is warm en levendig en heeft veel groen. Er staan vaak olijfbomen in de tuin of lavendel. Paden zijn van steen, er zijn charmante zitplaatsen en sfeervolle pergola’s. Deze tuin is ook tijdloos en straalt een bepaalde elegantie uit. Een fontein mag niet missen in deze tuin. In combinatie met aromatische kruiden creëer je een ervaring die je even meeneemt naar het Middellandse Zeegebied als je je ogen sluit. Je kan hier ontspannen en de kleuren om je heen opnemen. In je tuin heb je het idee dat je op vakantie bent.