Alius, zonnepanelen, montagesysteem

Ontdek het montagesysteem van Alius

Zonnepanelen, we zien ze steeds vaker. Een grote uitgave waarbij vaak naar de esthetiek van de panelen wordt gekeken. Maar hoe de panelen bevestigd worden en welk montagesysteem daar het meest geschikt voor is, daar wordt minder bij stil gestaan. Bij Alius staan we daar wel bij stil. En daarom hebben wij ons eigen montagemateriaal ontwikkeld. We zijn niet voor niets ontdekkers en uitvinders. Maak kennis met onze montagesystemen AElex en AEsthetica.

AElex

Je hoort het tegenwoordig vaak. ‘Ik wil mijn woning wel verduurzamen, maar ik vind zonnepanelen niet mooi’. Dit heeft natuurlijk niet enkel met het zonnepaneel te maken, maar ook met het montagesysteem, dit is immers ook zichtbaar. Het montagesysteem genaamd AElex is een goede oplossing.

AElex is een hoogwaardig en innovatief inlegsysteem voor het plaatsen van zonnepanelen op elk type schuin dak. Dit kan dus een golfplaten-, pannen- of sandwichdak zijn. Dit montagesysteem is in eigen beheer ontwikkeld en uitvoerig getest. Het biedt een uitkomst voor jou als je graag in zonnepanelen wil investeren, maar daarbij wel de uitstraling van de woning wil behouden. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de uitstraling, ook de kwaliteit is belangrijk. En welke voordelen brengt dit systeem met zich mee?

Panelen liggen in een frame

De panelen worden met dit systeem niet met klemmen vastgezet, maar worden in een frame gelegd. Hierdoor wordt (onzichtbare) schade aan de panelen voorkomen. De panelen hebben bij dit systeem namelijk ruimte om uit te zetten en te krimpen als gevolg van temperatuurschommelingen. Ze raken daardoor niet beschadigd omdat er geen frictie kan ontstaan op het paneel waar normaal gesproken de klemmen van een standaard montagesysteem worden bevestigd. Bovendien zorgt het ervoor dat we de panelen veel strakker tegen elkaar kunnen leggen en geen 2 cm ruimte tussen de panelen hebben maar slechts 2 mm, wat resulteert in een veel mooier en esthetisch zonnedak! Want als het 25 jaar moet liggen, dan mag het best ook zo mooi mogelijk gemaakt worden!

Schade door wind blijft beperkt

Afgelopen tijd hebben we flinke stormen in Nederland ervaren. Tijdens zo’n storm wil je je natuurlijk niet druk maken om de panelen op het dak. Met dit montagesysteem is het risico op schade door extreme windbelasting beperkt. Dit omdat de PV(T)-panelen geplaatst worden in een kwalitatief hoogwaardig aluminium frame dat aan het constructieve deel van het dak wordt bevestigd.

AEsthetica

Wil je liever de panelen integreren in je dak? Ook daar is een mogelijkheid voor! Met het AEsthetica in-dak montagesysteem liggen de panelen namelijk niet op het dak, maar worden deze in plaats van dakpannen geplaatst. Dit montagesysteem is geschikt voor woningen met een schuin dak en kan toegepast worden bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Bovendien is AEsthetica modulair en zijn er zeer weinig componenten nodig, universeel want toepasbaar met bijna 99% van alle beschikbare panelen op de markt (32 mm, 35 mm, 40 mm en 46 mm framedikte). Daarnaast heb je de mogelijkheid om de panelen zowel landschap als portret te plaatsen of zelfs een combinatie van beiden te maken.

Dit montagesysteem is waterdicht en is dus niet afhankelijk van het zonnepaneel voor volledige waterdichting van het dak. Het systeem ziet er mooi en strak uit en – niet geheel onbelangrijk – het systeem is ook nog eens duurzaam en brandveilig omdat er gebruikgemaakt wordt van materialen met een brandklasse A2 (praktisch onbrandbaar).

Meestal wordt dit montagesysteem toegepast als je dakbedekking aan vervanging toe is. Het is dan voor de hand liggend en ook nog eens esthetischer om voor een in-dak systeem te kiezen. Maar ook als je dakbedekking nog niet aan vervanging toe is, maar je veel waarde hecht aan een esthetische oplossing is dit systeem ideaal voor jouw woning!

 

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.