Ontwerp en leg je eigen tuin aan

Wanneer we een huis hebben gekocht gaat eerst de aandacht naar de binnenkant, maar ook de tuinaanleg moet niet vergeten worden. We willen namelijk niks liever dan wanneer de zon schijnt dat we hier ook lekker in onze eigen tuin van kunnen genieten. Hier gaan we het allemaal over hebben, want dit artikel staat helemaal in het teken van de tuin.

Tuin, zon

De tuin

Wanneer je geen groene vingers hebt, dan kan je ook gewoon externe hulp vragen. Hoveniers kunnen je namelijk helpen bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van je tuin. De keuze is aan jou waarvoor je een hovenier inschakelt. De kosten van een hovenier kunnen verschillen en voor het ontwerpen en aanleggen betaal je meestal aan de hand van het oppervlakte van je tuin. Het onderhoud wordt wel in uren betaald en ligt tussen de 30 en 60 euro per uur. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor je tuin. De keuze voor het aanleggen van een grasmat en of deze nep of natuurlijk is, maar ook kan je tuin helemaal betegeld worden. Bovendien kan er ook een combinatie van beide aangelegd worden.

Verzorgen

Als je voor het aanleggen van een natuurlijke grasmat hebt gekozen, dan hoort de verzorging van je tuin hier natuurlijk ook bij. Als je het geld hebt en dit kan missen, dan kun je natuurlijk het verzorgen van je tuin aan een hovenier overlaten. Maar je kan er ook voor kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast zijn er verschillende apparaten die je kan aanschaffen om grasmat optimaal te verzorgen, zoals een grasmaaier en een sproeisysteem. In de meeste gevallen kan je een sproeisysteem automatisch laten inschakelen en heb je er geen zorgen aan.

Andere mogelijkheden

Tegenwoordig hoef je niet perse meer een tuin te hebben om een grasmat aan te leggen. De

groendaken worden namelijk steeds populairder. Een groendak houdt in dat je een grasmat op je dak kan laten plaatsen van je woning, aanbouw of overkapping. Dit is niet alleen leuk voor het zicht, maar ook voor de insecten in ons land. Verder heeft het ook een verkoelende werking en vangt het water op. Let wel op dat je dak aan de goede voorwaarden moet voldoen en het dak een grasmat kan houden.

Er zijn verschillende mogelijkheden wat je met je tuin kan doen en dit kan je zelf aanleggen of een hovenier voor inschakelen. Ook worden groendaken steeds populairder om aan te leggen, maar hiervoor heb je wel een goed en stevig dak nodig.