Onze tips voor de ideale slaapkamer

Creëer de ideale slaapkamer met deze tips

Wil jij de ideale slaapkamer creëren? Dat is zeker mogelijk! Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, waardoor je met gemak een slaapkamer creëert waar jij je geheel thuis zal voelen. Niet alleen een boxspring kopen bij Matt Sleeps kan helpen om jouw slaapkamer een sfeervolle uitstraling te geven. Er zijn diverse andere manieren om de slaapkamer van jouw dromen te realiseren. Lees snel verder voor onze tips voor de ideale slaapkamer.

Gebruik je slaapkamer naar zijn functie

Een ideale slaapkamer creëren begint door de slaapkamer naar zijn functie te gebruiken. Een slaapkamer is een slaapkamer en geen werk- of studeerkamer. Wanneer je je slaapkamer ook als werk- of studeerkamer inricht, zal je deze steeds minder gaan associëren met slapen. Daarom moet je je dus richten op wat jij in de slaapkamer nodig hebt om goed te kunnen slapen. Denk aan een stevig bed, een matras dat zowel comfortabel is als de juiste ondersteuning kan bieden, dekens, kussens, beddengoed, gordijnen, kledingkast en een nachtkastje.

Ga voor weinig decoratie

Zorg ervoor dat de decoratie in je slaapkamer zo rustig als mogelijk is. Wanneer je veel decoratie in de slaapkamer hebt, zal deze al gauw rommelig ogen. Kies voor een centrale eyecatcher (grote spiegel, hoofdbord van de boxspring, groot schilderij) en zorg ervoor dat de rest zo simpel mogelijk is, hetzij je je accessoires ook kunt afstemmen op de stijl van de eyecatcher. Mochten je accessoires veel kleuren hebben, dan kun je jouw muren het beste wit laten of in een lichte kleur verven. Zorg er altijd voor dat je jouw kleuren en accessoires een geheel zijn.

Zorg voor voldoende licht en donker

Ook het hebben van voldoende licht en voldoende duisternis is van belang in de slaapkamer. Licht zorgt niet alleen voor sfeer in de ruimte, maar kan er ook voor zorgen dat je slaap-waak ritme in de war gestuurd wordt als je voor het verkeerde licht kiest. Daarom is het erg belangrijk om voor warme kleurtinten te kiezen en koel licht te vermijden. Ook is het aan te raden naast een grote lichtbron ook een klein nachtlampje naast het bed te hebben. De hoeveelheid licht in de slaapkamer is dan eenvoudig per tijdstip aanpasbaar. Dim het licht een paar uur voordat je naar bed gaat, zodat je lichaam zich kan voorbereiden op het slapen. Is het licht eenmaal uit, dan moet het ook echt goed donker zijn. Hiervoor kun je verduisterende gordijnen kopen. Zet ook apparaten die in de slaapkamer staan uit, zoals de knop van je televisie of het licht van je wekker. Dek dit af of zet het geheel uit. Je zal merken dat je een stuk lekkerder zal slapen.

Maak meteen gebruik van onze tips en creëer de ideale slaapkamer!