houten garagedeur, different doors, the art of living

  • Different Doors B.V.
  • Randweg-Zuid 28
  • 6021 PT Budel

Onzichtbare houten garagedeur | Different Doors

Er zijn veel aspecten binnen dit project onduidelijk. Geeft deze waanzinnige woning de garagedeur het podium om te stralen, of is het de houten garagedeur die de woning extra cachet geeft? Tevens is de situering van de garagedeur bijzonder onduidelijk in gesloten toestand. Dit maakt de deur nagenoeg onzichtbaar en dat is echt wel de top van het kunnen binnen architectuur. Dit unieke object, voorzien van een garagedeur van Different Doors, is een mooi voorbeeld van de onbegrensde mogelijkheden. Wanneer de bewoner op de handzender klikt, zal de houten garagedeur pas zichtbaar worden. Omdat het hout van de garagedeur tevens is gebruikt als gevelbekleding over de gehele lijn, wordt die onzichtbaarheid versterkt. Het geheel is adembenemend!

Hout in combinatie met riet

Deze bijzondere woning met rietgedekte kap heeft van nature al een bijzondere uitstraling. Het hout sluit hier perfect op aan; de ambiance van natuurlijke producten is geliefd bij velen! De houten garagedeur is volledig geïntegreerd in de wand. In gesloten stand is het dus nauwelijks te zien dat er in de wand een automatische garagedeur gemonteerd is. Het is naast een esthetisch hoogtepunt ook een stuk minder inbraakgevoelig. Je moet echt weten dat hier een opening is, anders zou je er volledig onbewust langsheen lopen. Eigenlijk is deze garagedeur, doorgaans een echt niet per se charmant onderdeel van een woning, de grote verrassing van de hele villa! 

houten garagedeur, different doors, the art of living

Meer over Different Doors

Different Doors is specialist in houten garage- en voordeuren en richt zich voornamelijk op het hogere segment. Dit bedrijf durft anders te zijn dan anderen. Door jarenlange ervaring zijn de mogelijkheden onbegrensd en dat is terug te zien in de projecten. Maatdeuren die je nergens anders ziet. Omdat een garagedeur een groot gedeelte van de gevel beslaat, is het daarom belangrijk dat deze, naast praktisch en van hoge kwaliteit, ook perfect aansluit bij de uitstraling en het karakter van een woning. Dat begrijpt Different Doors als geen ander. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een moderne, landelijke of klassieke garagedeur: je bent hier aan het juiste adres. 

different doors, the art of living,

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Different Doors – Erik van den Hurk

___

Different Doors, houten garagedeur, sectionaaldeur

___

Meer projecten bekijken van Different Doors?