Op smaak gemaakte houten eettafel, De Houtsnip, houten eettafel

  • De Houtsnip
  • Waaldijk 154
  • 4214 LE Vuren
  • Contact:
  • Tel.: +31 (0) 183 66 11 42
  •  

Op smaak gemaakte houten eettafel | De Houtsnip 

Dit landhuis heeft bij de eerste aanblik een rijke uitstraling die perfect past in de omgeving. Kenmerkend is het rieten dak dat wordt afgewisseld met pannen dakvlakken waardoor het geheel een speels karakter krijgt. Frank Ruiter van het gelijknamig architectenbureau is de ontwerper en architect van deze mooie villa. Het hoofdhuis in het midden is van steen, de garage rechts is afgewerkt met eikenhouten planken en ook het werkgedeelte links lijkt ‘aangebouwd’. Op deze manier ontstaat de indruk dat het huis organisch is gegroeid. Verder zijn er veel klassieke Hollandse kenmerken toegepast, zoals de houten overstekken. Binnen is veel maatwerk te vinden. Vooral de riante houten eettafel is een mooi voorbeeld van een op smaak gemaakt item, in dit geval door De Houtsnip.

Hart van het huis

De keuken is absoluut het hart van het huis en ligt een trede lager dan de rest van het huis, wat zorgt voor geborgenheid. De ruimte is als het ware naar buiten geduwd en door de toepassing van vele ramen is de verbinding met de tuin optimaal. Staande aan het watereiland kijk je lekker ver weg. De eikenhouten kasten in de keuken zijn allemaal op maat gemaakt en in de wandkast is keukenapparatuur netjes weggewerkt. De prachtige houten eettafel is voor de bewoners een fijne plek om samen te komen. De gashaard en kaarsenlamp boven de tafel gaan aan en dan is het plaatje al snel compleet.

Op smaak gemaakte houten eettafel, De Houtsnip, houten eettafel

Schorsrand

De betreffende houten eettafel heeft een prachtig blad met schorsrand, waardoor de originele vorm van de boom mooi zichtbaar is gebleven. Deze manier van schorsdelen lijmen zorgt ervoor dat er tevens een ruw kleureffect is ontstaan. De leeftijd van de boom is bijna af te kijken van het tafelblad. In dit geval is het onderstel van hout, maar de tafels van De Houtsnip worden ook vaak gecombineerd met stalen onderstellen. Dankzij het grote assortiment aan verschillende soorten hout zijn er veel opties mogelijk en is iedere tafel uniek!

 

 Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

De Houtsnip, Houten vloeren, houten tafels

___

Meer projecten bekijken van De Houtsnip?