Open haard om bij op te warmen en weg te dromen

Daniëls Openhaarden

De open haard wordt vaak geassocieerd met gure weersomstandigheden, zodat jij je bij het vuur lekker kunt opwarmen. Maar eigenlijk is die warmte tegenwoordig meer voor het idee, dan echt voor de noodzaak. Dat maakt een open haard nog weer zoveel veelzijdiger. Als de noodzaak minder belangrijk is geworden, is er meer ruimte om het accent te leggen op de esthetiek ervan. En dat heeft Daniëls Openhaarden heel goed begrepen. Hun haarden zijn stuk voor stuk artistieke elementen die van een woonkamer een warme living maken. Een haard is warmte, maar ook een persoonlijke touch aan een interieur. We laten hieronder drie mooie modellen van hen zien om jou te inspireren.  

Open haard, Daniëls Openhaarden, The Art of Living

Ronde haard 

Als wij zeggen open haard, dan denk je snel aan een klassiek model met grote schouw eromheen, of een ultramodern geval weggewerkt in een wand. Deze ronde haard wijkt allereerst af van dat stigma vanwege de vorm. Mede dankzij de vorm is het ook een haard die je niet in een wand wegwerkt. In deze living is de haard zelfs het center piece geworden. Er gaat een enorme aantrekkingskracht vanuit die onweerstaanbaar is. En die heerlijke fauteuil is daardoor onweerstaanbaar. En even een technisch feitje: gashaarden kunnen op verschillende soorten gas werken, zoals bijvoorbeeld (bio-) propaan, opgeslagen in de tuin in gasflessen of een tank. Je bent dus niet afhankelijk van een aansluiting op aardgas.  

Gold card 

De tweede haard is een open haard die is weggewerkt in een roomdivider met goudkleurig behang. Als je dit plaatje zit, krijg je gewoon spontaan zin in een strenge winter! Deze moderne gashaard levert een hoog rendement en is dus wel ideaal als je hiermee het huis ook echt wil verwarmen. Omdat het een doorkijkhaard betreft, houd je hiermee de ruimte verrassend open. 

Open haard, Daniëls Openhaarden, The Art of Living

Hout stoken 

De echte rauwe bouwvakker zal zijn handen niet (figuurlijk) branden aan een gas- of bioethanolhaard; die gaat voor echt! En geef hem eens ongelijk, want hout stoken, mits op de juiste manier, is vanuit de EU een erkende duurzame manier van verwarmen. Je laat hiermee dus ook nog eens een verantwoorde CO2-afdruk achter. Uiteraard hoeft de haard niet zo rauw eruit te zien als de werking ervan, want deze prachtige ombouw afgewerkt met blauwstaal bewijst dat ook hout stoken op een zeer exclusieve en elegante manier mogelijk is.  

Meer weten? Neem contact op via sales@openhaard.nl of maak een showroom afspraak via www.openhaard.nl/showroom-afspraak/    

Editor: Media team

Datum: 26-11-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp