Open Interieur, De Goede Bouw, the art of living

Open interieur voor ruimtelijkheid | De Goede Bouw en Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten

Ze werkten al vaker samen en ook voor zijn eigen woning vertrouwde Bas de Goede van De Goede Bouw op de ontwerpkunsten van Jaap Bekkers van Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten. De lichte, ruime woning met open interieur heeft een eigenwijze en unieke vorm. Het exterieur met de chique combinatie van hout en metselwerk geeft een warm welkom.

Stalen binnendeuren en aluminium kozijnen: Metalen Ramenfabriek Van Iersel. Betonvloer: Betonvloeren de Ronde B.V. Kozijnloze binnendeuren: Xinnix Door Systems. Haarden specialist: Van Der Pluijm Haard & Schouw. Audio en video: Sonos Europe.

Open Interieur, De Goede Bouw, the art of living

Meubilair: De Toren Interieurs.

 

Eigenwijs in vorm

De lichtgrijze bakstenen steken mooi af tegen de aardse kleuren van het hout en passen goed in de omgeving. Het hout in de voorgevel markeert het entreegebied en begeleidt je richting de entree van de woning. De situering op de kavelgrens is een bewuste keuze van Bas en Jaap. Jaap: “Op deze manier wordt de achtertuin zo groot mogelijk gehouden. De bovenbouw is maximaal naar voren en naar rechts gehaald op de onderbouw, wat een bijzonder effect geeft en de woning eigenwijs maakt qua vorm. Dit realiseert ook een maximale bezonning op de tuin.”

Open Interieur, De Goede Bouw, the art of living

Keuken – volledige realisatie: Antonissen interieurbouw. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V.

Open Interieur, De Goede Bouw, the art of living

Open Interieur, De Goede Bouw, the art of living

Schakelmateriaal: Gira Nederland.

 

Maximale woon-tuinbeleving

In tegenstelling tot de voorkant is de tuinkant heel open gehouden met veel glas en metselwerk voor een maximale woon-tuinbeleving. Door de transparantie tussen de tuin en de leefruimte en door de vele zichtlijnen beleef je bovendien bijna een verdubbeling van het woonoppervlak. Dat wordt nog eens extra benadrukt door de betonvloer die is doorgetrokken van binnen naar buiten. Doordat er geen harde overgangen zijn, mengt binnen mooi met buiten. De metselwerkwand buiten aan de kant van de woonkamer geeft een fijne, besloten sfeer.

Open Interieur, De Goede Bouw, the art of living

Douchegoot: Easy Drain.

Badkamerkranen: Hotbath BV. Interieurbouw: Van Mosel Interieurbouw BV. Badkamer-volledige realisatie: Het Badhuys Badkamers BV. Behang: Maurice De Man Wandbekleding. Houten vloer: Cibo Vloeren.

 

Open, functionele ruimtes

De entree is gesitueerd in het hart van het huis tussen de woonkamer, eetkamer en keuken. Via de carport en inpandige berging is nog een tweede ingang gecreëerd. De op zichzelf staande ruimtes op de begane grond lopen op vloeiende wijze in elkaar over, maar hebben wel allemaal een eigen karakter, dat wordt onderstreept door de artistieke meubelen. Het bewust rustige en open interieur houdt de focus op de betrekking tussen binnen en buiten, die extra geaccentueerd wordt met de grote glazen puien van de woonkamer via de eetkamer en keuken naar de speelkamer.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Birgitta van der Linden, BLUSHtxt, geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Dré Wouters

____

Wil je meer projecten zien van De Goede Bouw?