Open interieur, strakke vormgeving, haard, open ruimte, modern

  • Petra van Trigt
  • Wegastraat 29-31
  • 2516 AN Den Haag

Open interieur in markante woning | Interieurarchitecte Petra van Trigt 

Interieurarchitecte Petra van Trigt kocht een van de 13 woningen in een markant gebouw. Hiervoor ontwierp ze een open interieur en deed hetzelfde voor vier andere woningen in dit gebouw. Het decor van de woning wordt gevormd door de voormalig psychiatrische inrichting. “Elk huis in het gebouw heeft een andere plattegrond. Dat maakt het erg bijzonder”, vertelt Petra enthousiast.  

Riante hal

Door de twee stalen deuren kijk je vanuit de riante hal door in de woonkamer. Hierdoor merk je het open interieur gelijk op. Het toilet bevindt zich links in de hal en speelse nisjes zijn een opvallend detail in de hal en woonkamer. Petra: “We zijn creatief omgesprongen met de ruimtes. De op maat gemaakte trap heeft een strakke uitstraling en brengt je tot de derde verdieping. “Kijk je door het trapgat van beneden naar boven, dan vallen de hangende lichtbollen direct op. Het is een prachtig zicht. 

Open interieur, strakke vormgeving, haard, open ruimte, modern

Oversized bank

De woonkamer is sfeervol door het haardmeubel met fijne fauteuil. Het kleed past perfect bij de oversized cognackleurige leren bank. De woning heeft een ruim karakter door de open doorkijk naar de eetkamer.  

Open interieur, strakke vormgeving, haard, open ruimte, modern

Dominantie

Achter de woonkamer ligt de eetkamer. De grote langwerpige houten eettafel domineert in deze ruimte. De kasten hebben dezelfde kleurtinten als de tafel en dit zorgt voor een geheel. 

Op maat gemaakte keuken

De op maakt gemaakte keuken bevindt zich achter de woonkamer. Deze keuken is halfopen en beschikt over een keukeneiland met een natuurstenen werkblad. De grote opvallende hanglamp maakt een echt statement in deze ruimte. De gehele tussenwand is kastruimte met ingebouwde keukenapparatuur. 

Open interieur, strakke vormgeving, haard, open ruimte, modern

Groot erkerraam

Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een badkamer. De smaller gemaakte hal creëert hier eveneens nisjes, wat ook in de slaapkamer voor een gezellige sfeer zorgt. Saillant detail is het grote erkerraam. 

Weids uitzicht

De master bedroom met badkamer is gelegen op de tweede verdieping. Door het karakteristieke erkerraam ontstaat er een weids uitzicht vanuit het riante bed. De master badkamer met dubbele wastafels, inloopdouche en vrijstaand ligbad bevindt zich rechts van de slaapkamer. De zwarte elementen zorgen voor een mooie overgang in beide ruimtes.  

Atelier

Op de derde verdieping ligt niet alleen een atelier, maar ook een derde slaapkamer inclusief badkamer met inloopdouche. De zolder is via een aparte trap bereikbaar en heeft een authentieke uitstraling door het houten balken.  

 

 

Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt 
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer weten over Petra van Trigt?