Slider1
Slider2
Slider3
Slider4
previous arrow
next arrow

Open villa met Belgisch tintje

27 ruimtes tot een persoonlijk en uniek geheel

Tussen de meanderende riviertjes en het groene landschap, staat een luxe villa die openheid uitstraalt. Gecombineerd met het eigentijdse interieur, maakt het een persoonlijk en uniek geheel. Het Belgische villabouw bedrijf Domus Aurea stond garant voor het ontwerp van het in- en exterieur.

De bewoners wisten goed wat ze wilden: een grote woonkamer naast een grote keuken, van waaruit alle andere ruimtes te zien zijn. Openheid dus. Eigenaar van Domus Aurea, Frank Moelans, tekende het ontwerp voor de woning. Tom Verbeeck nam het ontwerp voor het interieur op zich. Hij is een binnenhuisarchitect die regelmatig in opdracht van Domus Aurea werkt. De bewoners zijn erg over zijn manier van werken te spreken.

Samenwerking met Eric Kuster
Het huis heeft 27 ruimtes. Tom heeft alles ingedeeld, zoals de kastenwanden en de badkamer. Hij nam steeds stalen mee van tegels en andere materialen, zodat de bewoners konden kiezen wat ze het mooiste vonden. Nadat Tom klaar was met het interieurontwerp, werd Eric Kuster gevraagd voor de verdere aankleding van de ruimtes. Zijn metropolitan luxury stijl maakt er een warme en expressieve woning van.

Extra warmte komt van de open haarden in de keuken, geleverd door Daniels uit Rotterdam

Het maatwerk van het interieur (o.a. de inbouwkasten) werd vervaardigd door Van Linden Keukens


“De metropolitan luxury stijl van Eric Kuster maakt er een warme en expressieve woning van”


De verlichting binnen en buiten is van Calex

Openhaard
Een opvallend element in de woonkamer is de openhaard. Dat was een grote wens van de bewoners. De haard komt van Antiek Amber, waar verschillende prachtige haarden uit chateau’s, kastelen of een abdij te vinden zijn.

Op de vloer licht Belgisch hardsteen, geleverd door de firma Hullebusch uit Ardooie

Aanpassingen achteraf
De bewoner kwam er na de verbouwing achter dat hij een tv miste in de woonkamer. Er werd televisiegekeken in de keuken of de tv-kamer, maar hij wilde op zondag graag voetbal kunnen kijken bij de open haard. Daarom werd er een derde tv neergezet in de zitkamer. De vrouwelijke bewoonster vertelt: “Ik wilde dat die niet te zien was wanneer hij uitstaat, want dan hebben we er drie op een rij hangen. Nu hebben we een kast laten bouwen waarin de tv zit. Die komt omhoog met een lift.”

Open of gesloten overkapping
Nog een aanpassing die pas later werd doorgevoerd, is de overkapping. Er hing een zonnescherm op het terras in de achtertuin, maar daar scheen de zon onderdoor. Er is gekozen voor een overkapping die geopend en gesloten kan worden. In de zomer kunnen de bewoners genieten van hun tuin zonder last te hebben van zon of wind. Het zonnescherm werd bij het terras aan de andere kant van de tuin teruggeplaatst.


“Het poolhouse is het meest romantische plekje van de woning, met uitzicht op de tuin, over het zwembad heen”


De woning heeft een niet-Nederlands uiterlijk. Het werd dan ook ontworpen door het Belgische villabouw bedrijf Domus Aurea

De tuin werd volledig aangelegd door Ludo Dierckx

Romantisch plekje
Tuinarchitect Ludo Dierckx ontwierp de tuin en het zwembad. Hij legde alles aan, inclusief de beregening en de bekabeling. Dagelijks kunnen de bewoners een frisse duik nemen in het zwembad. Het poolhouse is volgens hen het meest romantische plekje van de woning, met uitzicht op de tuin, over het zwembad heen.

Monnikenwerk
Alle techniek wordt aangestuurd via de telefoon of IPad. Luxaflex, verwarming, ventilatie, zwembad, verlichting, alarm: het was een megaklus om alle techniek zo in de woning te integreren dat alles met een druk op de knop aangestuurd kan worden. De technische ruimte in de garage bestaat niet voor niets uit vier grote kasten. Hier bevinden zich ook de trafo’s voor de lampen. Overal wordt gebruik gemaakt van 12 V ledverlichting van Calex. De zuinige en betaalbare lampen maken de sfeer in huis extra gezellig. Ze zijn te dimmen via het Creston paneel. Bewoonster: “Het aanleggen van de domotica is monnikenwerk. Maar nu zie je er niets meer van. Alles is netjes weggewerkt.”

 

Fotografie: Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: