Openslaande deuren, De Rooy Metaaldesign, Stalen deuren

  • De Rooy Metaaldesign
  • Seringstraat 29
  • 6744 XA | Ederveen

Openslaande deuren Galleria Meravigli | De Rooy Metaaldesign

In samenwerking met FritsJurgens heeft De Rooy Metaaldesign prachtige stalen openslaande deuren mogen ontwikkelen voor deze historische galerij in wereldstad Milaan! De stalen deuren komen perfect tot hun recht in de maar liefst negen meter hoge hal. De combinatie met het glazen plafond creëert een uniek lichtinval die meteen een verpletterende indruk maakt. De ruimte is van zichzelf al een architecturaal hoogstandje. Zo is de vloer een samenspel van mozaïek en de wanden omarmen de ruimte met sierlijke bogen. Mooi om te zien hoe deze deuren zo’n prachtige galerij als Galleria Meravigli nog indrukwekkender maken.

FritsJurgens taatsmechanisme

De stalen deuren van de hal zijn voorzien van de minimalistische Rohe vlakverdeling. Er is eigenlijk maar één groot vlak. De reden om hiervoor te kiezen is een minimalistische invalshoek waarbij het van groot belang is dat de aankleding niet de aandacht wegtrekt van de artistieke omgeving. In dit geval maken de deuren deel uit van de aankleding. De openslaande deuren zijn afgewerkt met een fijnstructuurpoedercoating en de lange greep is maatwerk. Deze categorie poedercoating zorgt voor een ultiem glad resultaat, waardoor je nul structuur voelt bij het bedienen van de deur. De lange greep is esthetisch 100% verantwoord, omdat een functioneel voorwerp hier eigenlijk een kunstwerp wordt.

Hoger dan hoog

De openslaande deuren zijn maar liefst drie meter hoog en voorzien van het FritsJurgens taatsmechanisme. Dit systeem is zo ontzettend geavanceerd, dat het niet zichtbaar is en er zijn geen grote gaten in de vloer nodig voor de montage. Het System M zorgt ervoor dat de deuren heel eenvoudig en licht open- en dichtgaan, zonder geluid te maken. Je kan je voorstellen dat het not done is om lawaai te maken in een galerij vol met exclusieve kunstwaardigheden. Deze deuren zijn dus een echte aanwinst voor de galerij.

Openslaande deuren, De Rooy Metaaldesign, Stalen deuren

Tekst: De Rooy Metaaldesign
Fotografie: De Rooy Metaaldesign

____

Stalen taatsdeuren, taatsdeuren, staal, De Rooy,FritsJurgens

____

Meer projecten bekijken van De Rooy Metaaldesign?