PlasmaMade, luchtfilters, luchtzuivering

  • PlasmaMade Nederland
    Achthoevenweg 30
    7950 AD Staphorst

Opgelucht ademhalen met de PlasmaMade luchtfilter | PlasmaMade

Dé duurzame oplossing voor een absoluut schoon en gezond binnenklimaat. De meeste uitvindingen worden niet gedaan omdat uitvinden op zichzelf genomen nou zo leuk is, maar om een concrete oplossing te zoeken voor een concreet probleem. Zo is ook de elektronische PlasmaMade luchtfilter ontstaan.

Luchtfilter

Martin van der Sluis, eigenaar PlasmaMade: “De luchtfilter vindt zijn oorsprong in de tijd dat onze zoon op driejarige leeftijd astma bleek te hebben. Samen met mijn vrouw Janita van der Sluis hebben we toen een aantal air-cleaners uitgeprobeerd maar we waren niet tevreden over het resultaat. Als fabrikant van afzuigkappen zijn we vervolgens gaan nadenken of het mogelijk is om afzuigkappen te laten fungeren als luchtreinigers. Aldus geschiedde.’’

Reinigt de lucht

Een traditionele oftewel recirculatie afzuigkap zuigt de lucht op, filtert en blaast schone lucht terug de keuken in. Dat gebeurt met behulp van koolstoffilters die vuil absorberen en geurtjes uit de lucht halen. De PlasmaMade luchtfilter werkt niet met koofstof maar reinigt de lucht elektronisch met behulp van innovatieve state-of-the-art plasmatechnologie. Een van de grote voordelen hiervan is dat de luchtfilters goed blijft werken, wat bij een koolstoffilter zeker niet het geval is. De PlasmaMade filter zorgt ook over tien jaar nog voor een gezond binnenklimaat vrij van geuren, pollen, bacteriën, virussen en fijnstof.

Rond en plat

PlasmaMade biedt twee modellen: rond en plat. De installatie van de luchtfilter is eenvoudig en kan zowel in een nieuwe als bestaande afzuigkap worden gemonteerd op de uitblaasmond van de afzuigkapmotor. Het afvoerkanaal naar buiten behoort hiermee definitief tot het verleden en levert gebruikers meteen een besparing in de stookkosten op.

 

Keep It Stupid Simpel

Martin: “Hoewel het apparaat technisch ingewikkeld in elkaar zit, is plaatsing ervan uiterst gemakkelijk. De PlasmaMade luchtfilters worden stekkerklaar geleverd en dat sluit mooi aan bij het principe dat wij in ons bedrijf hoog in het vaandel hebben staan: KISS, Keep It Stupid Simpel.”

Nieuwste innovatie

“Onlangs hebben we onze nieuwste innovatie aan de wereld laten zien”, vertelt Martin enthousiast. “De PlasmaMade Air-sensor die de kwaliteit van de lucht in een ruimte meet. Denk aan temperatuur, luchtvochtigheid, Tvoc (Totale hoeveelheid vluchtige organische verbindingen red.) het CO2 gehalte en de hoeveelheid fijnstof bijvoorbeeld. Op een app die je kunt downloaden, kun je deze gegevens inzien met een passend advies. Er zijn meer apps die dit kunnen maar er zijn geen partijen die vervolgens de lucht daadwerkelijk kunnen zuiveren. Met deze sensor weten gebruikers wat ze kunnen doen maar de sensor is er ook om bewustwording te creëren. Niets is zo essentieel als schone lucht. Daar zullen wij ons altijd voor blijven inzetten; wat dat betreft geen vuiltje aan de lucht.”

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: PlasmaMade

___

Meer projecten zien van PlasmaMade?