Optimaal binnen-buitengevoel voor moderne villa

Van Aarle’s bouwbedrijf – Marco van Veldhuizen – Huis van Strijdhoven – Knops Tuindesign

Anderen zagen de mogelijkheden van dit diepe perceel niet zozeer, maar de huidige eigenaren wel degelijk. Dit geloof werd beloond met een prachtig ruimtelijk woningontwerp van Studio Marco van Veldhuizen en een warm, intiem interieur door ontwerpstudio Huis van Strijdhoven. Knops Tuindesign verzorgde het tuinontwerp. Van Aarle’s Bouwbedrijf zorgde voor de vakkundige realisatie van de moderne, levensloopbestendige villa die is uitgevoerd met lichtgrijze gevelstenen, licht getint pleisterwerk en stalen kolommen.


Leefruimtes

Perceel, Moderne villa, Van Aarle's bouwbedrijf - Marco van Veldhuizen - Huis van Strijdhoven, The Art of Living

Alle leveranciers van de leefruimtes

Exclusieve maatwerkinterieurs

Ecker Interieur

Lichtplan

HOOGSPOOR Design Light

Schakelmateriaal

Basalte

Sfeerverwarming

Vestia kachels

Wandbekleding

Alphenberg Leather

Interieurontwerp

Huis van Strijdhoven

Naadloze ruimtes

Architect Marco van Veldhuizen: “Het perceel oogde met name smal door de uitbundige begroeiing. Door deze te beperken oogde het meteen veel ruimtelijker. We hebben bovendien binnen en buiten in elkaar over laten lopen door het toepassen van veel glas en veranda’s aan meerdere zijden van de woning, waardoor je de hele dag van alle kanten van de woning kan genieten in de zon of schaduw.” Binnen valt het royaal binnenvallende daglicht op. Collega-architect Robert Nijhuis: “Niet alleen de ruime entree beschikt over een vide, waar ’s ochtends het zonlicht al naar binnen schijnt, ook in de woonkamer geeft een vide extra veel licht en voelt het ook heel ruimtelijk aan. Alle hoge plafonds helpen daar ook bij.”


Bovenverdieping

Perceel, Moderne villa, Van Aarle's bouwbedrijf - Marco van Veldhuizen - Huis van Strijdhoven, The Art of Living

Alle leveranciers de bovenverdieping

Exclusieve woonoplossingen en -inrichtingen

Lion Stone Natuursteen & Composiet

Douchedrain

Easy Drain

Verfijnde harmonie

Interieurontwerpers Kees van Strijdhoven en Lonneke Smulders zorgden voor een intieme sfeer in het royale huis waar alles tot in detail klopt. Huis van Strijdhoven werd vanaf de cascosituatie betrokken en ontwierp aan de hand van technische tekeningen het volledige interieur, inclusief styling. Kees van Strijdhoven: “De woning omarmt je als het ware. We pasten daarvoor verschillende structuren toe zoals hout, natuursteen, leer en behang. Door daarbij met rustige natuurtinten te werken loopt alles mooi in elkaar over en zorgen kleuraccenten in bijvoorbeeld kunstwerken en decoratie, voor statements in huis.” Of je nu in de schitterende keuken, woonkamer, badkamer of mastersuite bent: overal kom je verfijnde ontwerpen en materialen tegen en bij elkaar passende, warme tinten. Mede dankzij de soepele samenwerking tussen de betrokken partijen kwam de woondroom van de bewoners uit en hebben zij een huis dat zowel vanbinnen als vanbuiten prachtig is.


Exterieur

Perceel, Moderne villa, Van Aarle's bouwbedrijf - Marco van Veldhuizen - Huis van Strijdhoven, The Art of Living

Bekijk alle leveranciers van het exterieur

Ontwerp & realisatie tuin

Knops Tuindesign

Louvredaken

Livium

Geïntegreerde architectuur

Niels van den Berg, Van Aarle’s Bouwbedrijf: “We hebben niet alleen de woning mogen bouwen, maar ook de bouwkundige onderdelen van de tuin, zoals de poort, de muren, de bloembakken en de bijgebouwen waaronder de buiten- bar.” De onderkelderde woning heeft ten opzichte van elkaar verspringende gevels, waardoor dieptes en ruimtelijkheid ontstaan. Aan de voorzijde vormt de hoge entree een imposante blikvanger. De eerste verdieping is relatief bescheiden; de meeste ruimtes bevinden zich op de begane grond, waaronder de slaapkamer en badkamer van de bewoners.

Editor: Lizzy Anker

Datum: 24-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Peter Baas (binnen)