Optimaal wooncomfort door een domotica systeem

Prowork

Het domotica systeem van Prowork zorgt voor extra comfort in en rondom het huis. Het bedrijf ontbreekt niet aan kennis en ervaring, waardoor zij keer op keer weer een veilige omgeving weten te creëren met de nieuwste technische ontwikkelingen. Alle technieken worden geïntegreerd, om op deze manier iedere woning zo slim mogelijk te maken. We tonen je dan ook graag twee projecten waarbij zij het domotica systeem hebben verzorgd. Beide woningen zijn er hierdoor in verschillende opzichten op vooruit gegaan.  

Schuurwoning met domotica 

Allereerst tonen we je graag een prachtige schuurwoning die werkelijk van alle gemakken is voorzien. De man des huizes is gek op technische snufjes en als je dan toch je eigen woning van a tot z zelf mag ontwerpen kan een domotica systeem zeker niet ontbreken. Al vroeg tijdens het bouwproces werd rekening gehouden met zaken als verlichting, beveiliging en sfeer. Dat resulteerde in een woning met de nieuwste vernuftigheden, die ook nog erg eenvoudig te bedienen zijn. Via een app kunnen de bewoners onder andere de tv, de klimaatregulatie, sfeerverlichting en beveiliging bedienen. Zonder dat de bewoners het verder door hebben, weet het huis precies wat het moet doen. De volledige installatie is dan ook afgestemd op hun wensen, zodat ze alleen wanneer ze de woning verlaten hoeven aan te geven dat ze afwezig zijn. De woning zal de rest regelen. 

Villa met moderne gemakken 

Ook in deze andere waanzinnige woning werd domotica geïnstalleerd. Hierdoor is de villa voorzien van alle moderne gemakken en wordt wederom comfort, luxe en veiligheid geboden. Prowork maakte deze woning smart met het Control4 systeem. Het zorgt er onder andere voor dat licht subtiel aan en uit gaat tijdens het betreden van een ruimte. Ook stuurt het systeem de klimaatregeling, zonwering, gordijnen en camera’s aan. Op deze manier werd een slim huis gerealiseerd dat intuïtief weet wat de bewoner nodig heeft, zonder dat kabels zichtbaar zijn. Domotica draagt zo wederom bij aan een zorgeloze woonbeleving 

Editor: Media team

Datum: 16-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jurrit van der Waal