Optimale natuurbeleving in Amelandse vakantievilla

Artec Bouwkundig ontwerp & advies

Als hem wordt gevraagd wat ARTEC uniek maakt, heeft architect David van Geest een pasklaar antwoord: “Met onze complete aanpak, gebaseerd op onze drie O’s – Ontwerpen, Ontzorgen en Organiseren, begeleiden we onze opdrachtgevers in het bouwproces van begin tot eind en weten wij de vaak complexe en hoge verwachtingen keer op keer waar te maken.” Dat is het bureau ook weer bij uitstek gelukt bij de luxueuze vakantievilla die het onlangs op Ameland realiseerde. 


Exterieur

Vakantievilla, interieurontwerp, Artec Bouwkundig ontwerp & advies, The Art Of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Leverancier tuinmeubelen

De Afslag Wonen

Aluminium kozijnen, schuifpuien en ramen

Metaglas

Licht ontwerp

Ljocht ontwerp en advies

Eén met de natuur 
De vakantievilla is helemaal ontworpen en toegespitst op het Amelandse duinlandschap. ARTEC, dat een bewezen staat van dienst heeft op het eiland, maakte eerst een digitale hoogtemeting om exact te weten hoe het specifieke terrein loopt. In dit geval heeft dat geresulteerd in een split-levelwoning. Een ander belangrijk ontwerpaspect was dat de zichtlijnen vanuit elke hoek in het hele huis garanderen dat de bewoners het landschap optimaal kunnen beleven. Vanuit dezelfde gedachte is er gekozen voor zo groot mogelijke kozijnen met hele ranke kozijnprofilering. Hierdoor werd het mogelijk om open en transparante ruimtes te maken met veel licht. Je kunt overal vanuit het huis prachtig naar buiten kijken, waarbij vooral de driezijdige pui van de living opvalt. David: “Het hele huis is ontworpen, zoals we dat altijd doen, om de situatie maximaal te benutten en de omgeving naar binnen te trekken.” 


Keuken

Vakantievilla, interieurontwerp, Artec Bouwkundig ontwerp & advies, The Art Of Living

Alle leveranciers van de keuken

Verlichting boven eettafel

Jacco Maris Design

Qlocktwo klok

Hourlux

Hanglampen

Jacco Maris design

Licht ontwerp

Ljocht Ontwerp En Advies
Vakantievilla, interieurontwerp, Artec Bouwkundig ontwerp & advies, The Art Of Living

Gemeten op niveau(s) 

De living van de woning ligt zestig centimeter lager dan de keuken. Dit is ontstaan uit het natuurlijke verloop van het bestaande duinlandschap: door dat hoogteverschil kun je vanuit zowel de living als de keuken rechtstreeks naar buiten stappen. Beide ruimtes zijn met elkaar verbonden door een trapje. Omdat het plafond op de begane grond op dezelfde hoogte doorloopt, is de living dus hoger dan de keuken en geeft deze nog meer zicht op de omgeving. De bewoners houden van een minimalistische en industriële uitstraling; het werkblad in de keuken is daarom van staal. Er kan gedineerd worden aan de hoge bar die aan dit werkblad vast zit, of aan een grote eettafel. Verder vinden we in de keuken onder andere een oven en een wijnkoelkast, geïntegreerd in de op maat gemaakte achterwand. Andere ruimtes op de begane grond zijn een berging, een bijkeuken en een apart toilet. 


Bovenverdieping

Vakantievilla, interieurontwerp, Artec Bouwkundig ontwerp & advies, The Art Of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Beeld en geluid

Bang & Olufsen Apostelnstraße

Douche

Hotbath

Inbouwnis

Looox
Vakantievilla, interieurontwerp, Artec Bouwkundig ontwerp & advies, The Art Of Living

Boven en buiten 

De houten trap in de hal leidt naar een gezellige bovenverdieping met schuine plafonds en charmante ronde dakkapellen. De masterbedroom en de logeerkamer hebben elk een eigen badkamer. Net als in de rest van het huis is het duidelijk dat er in deze ruimtes over alles is nagedacht, tot en met de bronzen kranen aan toe. Op de verdieping vinden we ook de grote fitnessruimte waar het huis van is voorzien. Bij goed weer zijn er daarnaast natuurlijk legio mogelijkheden om buiten te sporten. Aansluitend kan er worden uitgerust in een van de verschillende zithoeken die het grote terras, dat de woning aan twee kanten omringt, rijk is. In de avond is het heerlijk nazitten in de aparte zitkuil in de hoek van de fraai aangelegde tuin. Deze plek biedt tevens een fabelachtig uitzicht op het huis, met name als de avond valt, en de subtiel uitgelichte kunstwerken in de tuin het beste tot hun recht komen. 


Wellness

Vakantievilla, interieurontwerp, Artec Bouwkundig ontwerp & advies, The Art Of Living

Alle leveranciers van de wellness

Inbouwnis

Looox

Leverancier Wellness

Aqua Sport Zwembadtechniek

Sauna kachel

EOS Saunatechnik GmbH

Ontspannen in eigen wellnesscentrum  

Echt bijzonder en uniek aan het huis is het souterrain met zwembad en wellnessvoorzieningen. Dit gedeelte is helemaal op maat gemaakt naar de wensen van de bewoners, een Duits echtpaar dat al jaren op Ameland kwam en nu zijn kans schoon zag om er een vakantiehuis te bouwen. Het inpandige zwembad meet 14 bij 4 meter. Aan een kant is er een loungeruimte, met daar tegenover een sauna en stoomcabine, van elkaar gescheiden door een open doucheruimte. De sterkte en de kleur van het licht is hier volledig aanpasbaar met behulp van domotica en het is zelfs mogelijk om scenes voor te programmeren. Net als in de rest van het huis ligt er hier, uit minimalistisch oogpunt, een en dezelfde keramische tegel op de vloer. Deze tegel, van de grijzige natuursteen Ceppo di Gre uit Italië, bekleedt daarnaast ook de muren van de natte ruimtes op deze en de overige verdiepingen. 

Editor: Media Team

Datum: 17-10-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Bert Keurentjes

Fotografie: Jaro van Meerten