Opvallende villa met modern interieur

DENOLDERVLEUGELS

Vlak bij een plas in beschermd Randstedelijk natuurgebied staat, in een doodlopende straat met voornamelijk landelijke woningen, een opvallende villa met een industriële uitstraling en modern interieur. Het ontwerp van de woning op het riante perceel is van de hand van DENOLDERVLEUGELS, die het voor elkaar kreeg om een modern statement neer te zettend, passend in de landelijke omgeving en bij de wensen van de bewoners.

Er werd gekozen voor een industriële bouwwijze, passend bij de vraag van de bewoners naar een moderne stijl. De vraag was hoe er zo efficiënt mogelijk maximaal volume gemaakt kon worden.  Daarnaast werd alles zo ontworpen dat de zichtlijnen zo optimaal mogelijk zijn. Dat blijkt bijzonder goed gelukt: vanuit iedere hoek in de villa heb je een prachtig uitzicht, mede dankzij de riante glazen wanden en grote open ruimtes. Voor de afwerking van de villa werd een zinken dak ontworpen en gecombineerd met grijze eternietpanelen voor de begane vloer.


Interieur

Modern interieur, villa, industerieel, the art of living

Alle leveranciers van het interieur

Keuken

Merito

Doordacht ontwerp

De afwerking binnen is zo eerlijk en ruw mogelijk, dat is te zien aan de betonvloeren en -plafonds. Alles wat niet nodig is, doen we niet, was het uitgangspunt. De wanden zijn bijvoorbeeld niet gestukt, maar met wit gecoate multiplexpanelen afgewerkt om een heel eerlijk huis te maken, zonder alles weg te willen poetsen. Dit zie je niet vaak, meestal willen mensen alles strak afgewerkt hebben.

Een werkelijk ingenieus gemaakte en bevestigde trap is de eerste blikvanger bij binnenkomst. Deze zwarte stalen trap hangt vlak onder de nok van het drie verdiepingen tellende hoofdvolume. De opvallende kroonluchter gemaakt van fietskettingen, versterkt de stoere uitstraling van een modern interieur. De living bestaat uit twee prachtig ingerichte zitgedeeltes. De stalen eettafel staat vlak bij de strakke keuken, uitgevoerd in roestvrijstaal. Vanuit de keuken loop je zo de tuin in via de aluminium schuifpui die zich tussen de eettafel en de hangende openhaar bevindt. Vanuit de entree valt niet alleen de trap op, maar ook het weidse uitzicht over de tuin en de zwemvijver.


Bovenverdieping

Modern interieur, villa, industerieel, the art of living
Modern interieur, villa, industerieel, the art of living

Modern interieur

De eerste etage is opnieuw een modern interieur te herkennen; het domein van de ouders. Met een masterbedroom, twee werkkamers en een badkamer met vrijstaand bad, aparte douche en dubbele wastafel. Op de tweede verdieping hebben hun twee kinderen beiden een kamer en een gezamenlijke badkamer. De inrichting van de bovenste etages is in dezelfde sfeer als beneden: industrieel met een ruwe afwerking, zwarte dakspanten, witte muren en veel daglicht. Alleen de sanitaire ruimtes zijn voorzien van een witte epoxyvloer. De rest van de vloeren, en de plafonds, zijn zichtbaar van beton.


Tuin

Modern interieur, villa, industerieel, the art of living

Alle leveranciers van de tuin

Architect

DENOLDERVLEUGELS

Waterrijke omgeving

De tuin is een verhaal apart: deze bestaat namelijk voor een aanzienlijk deel uit water. De bewoners kochten de laatst beschikbare kavel die, in tegenstelling tot een aantal anders kavels, aan een zijde aan de doorgaande weg ligt en niet direct aan de plas. Een plas waar de bewoners overigens vanuit hun tuin wel rechtstreeks in de zomer heen varen. De projectontwikkelaar hielp de bewoners aan een idee dat ze daadwerkelijk lieten uitvoeren: een zwemvijver. De aarde die werd uitgegraven werd aan de zijde van de doorgaande weg gebruikt voor een groene wal, die niet alleen voor de nodige geborgenheid, maar ook voor privacy en een groen uitzicht zorgt. Toch is dit niet de enige luxe in de tuin; helemaal achterin bevindt zich naast een van de terrassen een hottub. De rust die de tuin uitstraalt past perfect bij het interieur van de villa, waar de bewoners zich nog jaren kunnen onderdompelen in een weelde van stoere, tijdloze woonvertrekken.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 18-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal