Organisch gevormde villa verbonden met het landschap

Metaglas

Deze recent opgeleverde villa bevindt zich op een open plek in het bos. Eén van de uitgangspunten van dit project was een maximale verbinding tussen wonen en natuur met het behoud van zo veel mogelijk bomen. Zo is de villa organisch vormgegeven en lijkt soepel om de bomen heen te buigen. Opvallend is het riante ramenspel van Metaglas, waardoor je kunt genieten van het weelderige bos.

Een wandeling door het groene landschap

De villa is ontworpen van binnenuit en is geïnspireerd op een wandeling door het groene landschap. Dit is terug te zien aan de organische vormen, de verdiepingshoge puien en de telkens wisselende uitzichten. Alle woonfuncties bevinden zich op de begane grond. Hierdoor strekt de villa zich uit over het hele kavel wat de verbinding met de buitenomgeving vergroot.

Optimale verbinding van binnen en buiten

Metaglas is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en monteren van slank geprofileerde ramen, deuren, schuifpuien en schuiframen. Het unieke maatwerk is hetgeen dat Metaglas onderscheidt. De ultraslanke ramen en schuifpuien van MethermoXL zijn verdiepingshoog, waardoor optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte. Een prachtig uitzicht op het omringende bos wordt gecreëerd en het minimalistische design van de ramen zorgt voor een luxe uitstraling en maximale transparantie. Hierdoor wordt het uitzicht zo min mogelijk verstoord en zorgt het royale glaswerk voor een maximale toetreding van daglicht en voor ultiem contact tussen de binnen- en buitenruimte.

Een stukje natuur in de binnenruimte

Veel lichtinval zorgt voor een ruimtelijk gevoel in huis. Dit gevoel wordt versterkt door de minimalistische inrichting met lichte kleurtinten. Het gevoel van buiten wordt naar binnen gehaald door de houten elementen die doen denken aan de natuur en de toepassing van natuurlijke kleuren. Ondanks de open uitstraling zorgt het interieur voor een behaaglijk gevoel. Dit heeft de woning te danken aan de natuurlijke warmte dat hout van nature met zich meebrengt.

Editor: Media Team

Datum: 15-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living